Hirdetés

A Twitch segíteni akar a fejlesztőknek streambarát játékokat készíteni

|

A Twitch.tv fejlesztői megadnak majd minden segítséget a stúdióknak, hogy azok streameléshez minden tekintetben ideális játékokat tudjanak készíteni.

Hirdetés

Egyre több olyan játék bukkan fel, ami kifejezetten arra készült, hogy a streamerek bevonhassák a közönséget a szórakozásba. Ugyan a Quiplash és a Choice Chamber nagyon jópofa programok, valamiért mégsem túl népszerűek a Twitch.tv-n.

A Twitch, a mai GDC-n bejelentette, hogy egy új kezdeményezés, a Developer Success keretein belül fognak majd segíteni minden fejlesztőnek, aki olyan játékot szeretne készíteni, ami kifejezetten streamlésre szolgál.

Brooke Van Dusen, a Twitch embere elmondta, hogy ugyan nagyon szeretik a "Twitch plays" és Sub war dolgokat, de ezekhez külső eszközök kellenek, és totálisan a közösség jóakaratából működnek. Ezen szeretnének változtatni, és megadni minden eszközt a fejlesztőknek ahhoz, hogy olyan játékokat készíthessenek, melyek bevonják a nézőközönséget.

A Twitch a napokban zajló GDC-n tartja meg az első "Stream First" bemutatóját, ahol három játékkal példázzák a terveiket. A három program között ott a Superfight, egy kártyajáték, ahol a nézők arról vitatkozhatnak, hogy melyik szupererős karakter nyerne egy csatában. Ebben lehet majd szavazni és parancsszavakkal befolyásolni a meneteket. A Wastelandersben a játékos behívhat nézőket, hogy velük együtt vívja meg a körökre osztott meneteket. A Streamline (ezt látjátok a fenti képen) egy aréna stílusú akciójáték, amiben 15 nézővel játszhat együtt a streamer.

Ilyen és ehhez hasonló programok születhetnek majd a Twitch támogatásával. Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesznek népszerűek ezek a programok az olyan titánok mellett, mint a League of Legends, a Dota 2, és a CS:GO.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)