Hirdetés

A Twitch szerint nem loptak el jelszavakat a hackerek

|

Ugyan a Twitch forráskódja nagyjából teljes egészében nyilvánossá vált, a szolgátató azt állítja, a felhasználók adatai érintetlenek maradtak.

Hirdetés

Pár héttel ezelőtt egy rendkívüli hackertámadás áldozata lett a Twitch, melynek következtében nem csak az alkalmazás teljes forráskódja szivárgott ki, de a platform legnépszerűbb felhasználóinak bevételéről is nyilvános lett néhány adat.

Az elmúlt évek hasonló támadásait figyelembe véve logikusan következik a kérdés, hogy esetleg a felhasználók adatai is kikerülhettek-e.

Hirdetés

A Twitch korábban közzétett egy blogbejegyzést, amelyben igyekezett tisztázni a támadás részleteit, most viszont frissítette a közleményt, melyben újabb fejleményekkel próbálják nyugtatni a platform felhasználóit.

Az üzemeltetők megismételték, hogy a támadást egy helytelenül konfigurált szerver tette lehetővé, viszont biztosak abban, hogy a felhasználók jelszavai (amelyek természetesen titkosítva tárolódnak) és teljes bankkártyaadatai nem kerültek rossz kezekbe.

Míg ez többnyire megnyugtató, azért az utolsó állítás továbbra is valamilyen szinten aggasztó, mivel részleges bankkártyaadatokat is fel lehet használni különféle csalásokra, még ha egy kicsit nehezebb is.

Az elmúlt néhány évben sok videojátékos céget ért hackertámadás, de talán egyik sem volt annyira katasztrofális, mint ez (talán leszámítva a CD Projekt Red hasonló tragédiáját), így már csak azt reméljük, hogy a végfelhasználókat nem éri további kár.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)