Hirdetés

A Twitch új szabályokat akart bevezetni, de a közösség eltemette azokat

|

Alig egy nappal azután, hogy a streaming óriás bemutatta a fizetett promóciót tartalmazó adások új szabályzatát, már kénytelen is volt visszavonni.

Hirdetés

Valaki vagy nem gondolta át, hogy mit művel, vagy csak nagyon merésznek érezte magát, és kísérletezni próbált azzal, meddig mehet el. A Twitch kedden este bemutatott egy új szabályzatot, ami komolyan megszabta volna, hogy a tartalomgyártók hogyan intézhetnek fizetett promóciókat.

Az új rendszer értelmében a streamerek maximum egy apró szponzori logót rakhattak volna a képernyőre, és se beégetett reklámokat, se hangalapú értesítéseket, se zászlókat nem rakhattak volna a műsorukba.

Hirdetés

Az egész eleve egy rozoga építmény volt. A "képernyő méretének 3 százalékát foglalhatja maximum egy logó" például önmagában egy kérdéses pont, pláne úgy, hogy a háttérbe viszont annyi terméket és hirdetést tehetnek, amennyit csak akarnak. Született is ebből pár elég súlyos mém.

Az új termékmegjelenítési szabályok mellett a Twitch olyan "apróságokat" is be akar vezetni, mint hogy akár van szerződésed velük, akár nincs, megtiltják, hogy egyszerre streamelj tartalmat több platformra is. Komoly kérdés, hogy 0-1 nézős, még csak szerződéssel sem rendelkező felhasználók esetében hogyan tervezik ellenőrizni a simulcasting folyamatát, de ettől függetlenül ők ezt meg akarják szabni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hamar változott a helyzet: a Twitch elvileg visszavonulót fújt. A termékmegjelenítéssel és szponzorált tartalmakkal kapcsolatos új szabályzatukat visszavonják, és minden marad a régiben. Ez persze azért történik, mert olyan tartalomgyártók, mint Asmongold, az OTK hálózat egésze, Moistcritical, és még sokan mások is azzal kezdték fenyegetni a platformot, hogy költözni fognak.

A Twitch válaszreakciója alapvetően jó hír is lehetne, de a simulcasting szabályokról szó sincs a korrekcióban. Az új felhasználói feltételekben ráadásul továbbra is ott vannak a kedden belengetett változtatások főbb pontjai.

Egyesek szerint ezeket is el fogják takarítani, mások szerint ezek csak azért vannak ott, hogy jogilag védje magát a cég, de betartatni nem fogják őket. Akárhogy is, az elmúlt napok eseményei rengeteg tartalomgyártóban megrengették a bizalmat a Twitch.tv felé.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)