Hirdetés

A Ubisoft állítása szerint a Discord és a Skype is ronthatja a játékok teljesítményét

|

A kommunikációs alkalmazásokon túl még sok más szoftverbe is beleállt a kiadó.

Hirdetés

A Ubisoft nemrégiben egy listát adott ki arról, hogy szerintük melyik szoftverek okozhatnak fennakadásokat a játékaik futtatásakor. A bejegyzés a kiadó hivatalos Twitterén jelent meg, melyben így fogalmaznak:

"Amennyiben teljesítménybeli problémákat, vagy összeomlást tapasztaltok miközben PC-n játszotok, elképzelhető, hogy harmadik féltől származó szoftverek álnak a gondok mögött."

Természetesen egy listát is csatoltak, amiben rengeteg olyan program is helyet kapott, amikről konkrétan nem mondhatnak le használóik.

Hirdetés

Több beszélgetős alkalmazás felkerült a listára, például a Skype, a Discord vagy a TeamSpeak használatát sem javasolja a Ubisoft. Vicces, hiszen ezzel a három legnépszerűbb programot lőtték ki, amin keresztül számtalan Siege, Division 2 vagy bármilyen multiplayer játékos tartja a kapcsolatot.

A felsorolásban ott van még az OBS is, ami a legtöbb streamer adásáról gondoskodik, de a kiadó nem kedveli az f.lux nevű szoftvert sem, ami a kék fények csökkentéséért felelős.

A legkellemetlenebb talán mégis a SteelSeries Engine és a Razer Synapse feltűnése, ezek ugyanis hardverek testreszabásáért és konfigurálásért felelősek. Ezek nélkül a játékosok nem csak az RGB beállításaikat bukják, ezek a szoftverek felelnek többek között a DPI-ért és a polling rate-ért, amikre főleg a kompetitív játékosok nagyon érzékenyek tudnak lenni.

A kiadó azt mondja, hogy érdemes ezek futtatása nélkül csinálni egy teljes újraindítást, hátha elhárul a probléma. Mi inkább azt javasolnánk, hogy optimalizálják úgy a játékaikat, hogy ne csak és kizárólag az tudjon futni a gépeken.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)