Hirdetés

A Ubisoft leszámol a Rainbow Six: Siege AFK csalóival

|

A botokat és AFK csalásokat használó játékosok száma megszaporodott, a Ubisoft pedig kíméletlen ellentámadást hirdetett.

Hirdetés

A Rainbow Six: Siege pont annyi csalóval néz szembe, mint bármelyik modern FPS, de mostanában egy újfajta trükk ütötte fel a fejét, ami egyre népszerűbb: az AFK csalás.

A csaló játékos (általában) több fiókkal álldogál egy helyben, egy bot pedig biztosítja, hogy ne rúgják ki a meccsekből, akkor sem, ha ő közben épp mással foglalkozik. Ezzel XP-t és valutát gyűjt, a fiókot pedig vagy eladásra kínálják, vagy a tulajdonosa megtartja és élvezi a semmittevésével szerzett jutalmait.

Hirdetés

Az ilyen ügyeskedések minden kompetitív játékot megmérgeznek, de ez kifejezetten igaz a Rainbow Six: Siege-re, ami egy taktikai lövölde, és a győzelem a csapat hibátlan összjátékát várja el. Éppen ezér a Ubisoft kiadott egy közleményt az ügyben.

"Észleltük, hogy az elmúlt hetekben egyre nagyobb gondot okoztak azok a játékosok, akik AFK megoldásokkal mérgezték a játékot. Ahogy más esetben sem, úgy most sem toleráljuk ezt a viselkedést, mivel az megzavarja és degradálja a többi játékos élményét.

Elkezdtük manuálisan intézni azon személyek szankcionálását, akik kihasználták az említett metódust, és a következő hetekben kiértékelünk majd olyan lehetséges dizájnmegoldásokat, melyek segíthetnek az AFK érzékelésben és büntetésben.

Köszönjük a megértéseteket, és kérünk, hogy jelentsétek, ha problémás játékosokat láttok a meccseitekben."

A lényeg, hogy most még lassan mennek majd a tiltások, mivel a játékmestereknek manuálisan kell tiltogatniuk a csalókat, de ez már nem tart sokáig. Új rendszerre számíthatunk, ami gyorsan megszabadul majd a rossz arcoktól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)