Hirdetés

A Ubisoft szerint a Far Cry 6 nem egy politikai állásfoglalás Kuba kapcsán

|

A játék elkészítéséhez valódi gerillákkal is elbeszélgettek, de ettől függetlenül az illetékesek szerint a Far Cry 6 nem köthető valós eseményekhez.

Hirdetés

Tegnap két látványos trailert is hozott nekünk a Ubisoft, és nem mellékesen azt is elárulták végre, mikor érkezik meg a Far Cry 6. A korábban közzétett anyagok és az új videók alapján nem nehéz párhuzamot vonni a játék helyszínéül szolgála fiktív karibi állam, Yara, valamint Kuba között. Ennek következtében sokan úgy gondolták, hogy a Far Cry 6 gyakorlatilag egy politikai állásfoglalás Kuba kapcsán.

Nos, a játék narratív rendezője, Navid Khavari szerint egyáltalán nem erről van szó. Khavari nemrég a TheGamernek adott interjújában elmondta, hogy a Ubisoft úgy próbál meg elmesélni komoly történeteket, hogy közben egyáltalán nem kommentálja a valós történéseket.

Hirdetés

Nem újkeletű dolog, hogy a Ubisoftot az a vád érje, hogy politikát kever a videójátékokba, hasonló köröket lefutottunk már a Ghost Recon Breakpoint és a The Division 2 kapcsán, és akkor is a mostanihoz hasonló nyilatkozatokat kaptunk. Nagy váltás volt ilyen szempontból a tavalyi Watch Dogs: Legion, ahol az alkotók nyíltan felvállalták, igenis van komoly politikai töltete is a játéknak.

Khavari most elmondta, hogy a Far Cry 6 eredeti inspirációja a gerillahadviselés volt, ha pedig valaki erre gondol, akkor egyből az '50-es és '60-as évek gerillái jutnak az eszébe. A fejlesztők is így voltak vele, éppen ezért tényleg elmentek, és beszéltek a régi gerillaharcosokkal. A narratív rendező hangsúlyozta, a kubai helyzet komplex, a Ubisoft pedig semmiképpen sem akar a játékkal erre reflektálni. Úgy érezték, Yara fiktív nemzetével el tudják mesélni azoknak a gerilláknak a történeteit, akikkel beszélgettek és akiket nagyon megkedveltek, ugyanakkor ilyen módon (lévén egy fiktív nemzetről van szó), politikailag is nyitottak maradhatnak. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kubát 1965 óta a  Kubai Kommunista Párt irányítja, az ország életében viszont nemrég komoly változás következett be, mivel Fidel Castro testvére, Raúl Castro visszavonult, helyét idén áprilisban Miguel Díaz-Canel vette át, immár ő Kuba elnöke.

A Far Cry 6 október 7-én jelenik meg a jelenlegi tervek szerint PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, Amazon Lunára és Google Stadiára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)