Hirdetés

A Ubisoftnak nem megy rosszul

|

Már tavaly is igen jól teljesített a francia gigász, de a 2008-2009-es üzleti év további sikereket hozott.

Hirdetés

Néhány napja találkoztam Katie Edwards Ubisoft képviselővel. Nagyon bájos angol hölgy, be kell valljam, nehéz volt odafigyelni arra, amit mondott, mert a tárgyaláson jobbra ült tőlem és amikor próbáltam odafordulni, akkor Isten akaratából oly szépen megformált asszonyi alakja volt az első, ami feltűnt - az meg mindig elvonta a figyelmemet. Csúnya, rossz én! Sok együttműködési lehetőségről csevegtünk a Ubisoft és a Gamestar között, szó került az októberi, 10 éves ünnepi lapszámról is, elhangoztak dícséretek, ötletek, bíztatások - aztán hogy mindebből mi lesz, majd kiderül. Én mindenesetre találkoztam Katievel és ez már önmagában élmény volt :)

S nem véletlenül voltak optimisták a Ubisoft képviselői, hiszen megjelent a cég hivatalos eredményeit tartalmazó sajtóközlemény, amely szerint az Ubisoft 2007-08 óta 14%-al növelte eladásait (1057 millió euróra). Aktuális működési bevételei az eladások 12,2 százalékát teszik ki (ez tavaly 14,3 százalék volt). Nettó bevételük 68,8 millió euró, (tavaly 109,8 millió volt), nettó készpénzállományuk 154,2 millió euró (tavaly 149,5 millió volt). Egy-egy Ubisoft részvény után 71 euro-cent nyereség jár (ez tavaly 1,14 euro volt, de azóta megkétszerezték a részvények számát felezéssel). természetesen a részletes üzleti jelentés sok egyéb, meglehetősen unalmasnak látszó tételt is tartalmaz - mindennek egy a lényege, nem megy rosszul a cégnek.
2009-10-re az első negyedévre 95 millió eurós eladásokat várnak, éves szinten pedig el akarják érni az 1100 milliós eladásokat a működési bevételekat az eladások 11 százalékára szorítva. Egy év múlva ilyenkor kiderül, sikerült-e nekik a terv, addig pedig gratulálunk a jó eredményekhez!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)