Hirdetés

A Valve áldásával jön a Steamre ez a rajongói Half-Life játék

|

A Half-Life inspirálta Codename: Loop nagy hangsúly fektet a rajongói tartalmakra.

Hirdetés

Novemberben a Half-Life első része már a 24. (november 19.), a második pedig a 18. születésnapját (november 16.) fogja ünnepelni, ezen a ponton viszont valószínűleg nem sokan számítanak arra, hogy a Valve bejelenti a folytatást a jeles napok valamelyikének alkalmából.

Ennek ellenére előbb-utóbb mégis kapunk majd egy új Half-Life-ot, hála egy rajongói alkotásnak, amely olyan ígéretesnek tűnik, hogy még a Valve is beleegyezett a steames megjelenésébe.

A Codename: Loopot PinkyDev, vagyis Daniel Almenara kalapálja, aki a Mod DB-n osztotta meg a jó hírt, hogy a kiadó-fejlesztő áldásával a Steamen is beszerezhetjük majd a korábban Half Life: Loop címen futó művét.

Hirdetés

Ahogy az alábbi kedvcsináló is mutatja, egy felülnézetes twin stick shooterről van szó, amely a Half-Life világában játszódik, a Unity Engine-ben idézve meg az 1998-as első rész hangulatát.

A cím megváltoztatására a steames megjelenés biztosítása miatt volt szükség, ettől eltekintve viszont minden HL-témájú tartalom maradhatott a játékban, így továbbra is Gordon Freemannel rohangálunk a Black Mesa Kutatóintézet, vagy legalábbis egy arra kísértetiesen hasonló létesítmény területén. Maga a játék felülnézetes lesz, de a közösségi térképek a TPS és FPS kamerák használatát is támogatni fogják.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

S ha már a közösségnél tartunk: Almenara azt ígéri, hogy az alap lineáris és egy rougelike "extra" kampány mellett nagy hangsúlyt kapnak majd a rajongói pályák és skinek is, amelyek készítését és megosztását a játék weboldalán közzétett útmutatókal és a Steam Workshop-támogatással is ösztönzi majd.

A sztoriról egyelőre annyit tudni, hogy a komisz G-Man egy folyamatosan változó loopba zárja Gordon Freemant, ezzel tesztelve, hogy megfelelő felvételi jelentkező-e. Megjelenési dátum sajnos nincs, a fejlesztő ugyanis egyedül, munka mellett szorgoskodik a projekten, egy demót viszont még az idén igyekszik leszállítani belőle. Mi nagyon szurkolunk neki, hogy a Codename: Loop tényleg eljusson a megjelenésig.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)