Hirdetés

A Valve nem segített az Apple-nek az Epic Games elleni harcban

|

Az almás vállalat többek között a Steam bizonyos adatait szerette volna megszerezni.

Hirdetés

Habár már jó ideje tart, még mindig nem zárult le az Apple és az Epic Games közötti jogi összecsapás, ami már eddig is elég sok fordulatot tartogatott. Nemrég pedig újabb érdekes fejleményről hullott le a lepel, ugyanis az Apple és a Valve kiadott egy közös bírósági levelet, ami arról szól, hogy a két vállalat nem tudott megegyezni egy olyan dologról, ami elméletileg elősegítette volna az Apple védekezését az Epic vádjaival szemben.

Hirdetés

Az Apple ugyanis információkat szeretett volna megszerezni a Valve-től a Steam éves pénzügyi teljesítményéről, illetve 436 játék elérhetőségére vonatkozó részleteket is meg kívánt ismerni. Mindezt azért, hogy felmérhesse, mekkora piacon képes digitálisan érvényesülni az Epic Games, és az adatok elvileg megmutatták volna, hogy bizony bőven van konkurencia.

Sajnos a terv nem sikerült, ugyanis a Valve kifejezetten ellenezte azt, mivel szerinte a kért adatok üzleti titoknak számítanak, továbbá súlyos terhet róttak volna a munkatársakra is. A Steam üzemeltetője pedig a jelek szerint nem is igazán értette, mi szüksége az almás cégnek az információkra, hiszen a Valve nem versenyez a mobilos piactereken, így a kért játékok valójában meg sem mutatták volna a piac nagyságát.

Nem tudni, hogy a bíró miként ítél majd a levél kapcsán, de ha az Apple tényleg nem tudja megszerezni a kívánt információkat, akkor elképzelhető, hogy más úton kell majd cáfolnia az Epic vádjait.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)