Hirdetés

A vámpírkorszak vége - Alkonyat - Hajnalhasadás: II. Rész kritika

|

Elérkezett, amire mindenki várt. A hölgyek bonthatják a százas zsepit, az urak pedig a behűtött pezsgőt. Véget ért az Alkonyat franchise.

Hirdetés

Sok mindent ellehet mondani erről a szériáról – elsősorban persze negatív értelemben – de az vitathatatlan, hogy a jelenlegi popkultúrára nagy hatást gyakorolt. Az Alkonyat ugyanis a ciki szó szinonimája lett, amire a filmvilág is előszeretettel reflektál (Rossz tanár, Ted, Hotel Transylvania). Ahogy azonban egy éve is írtam, nem tartom ördögtől valónak a szériát, hiszen egy korosztály igényeit elégíti ki, az viszont már több, mint bosszantó, hogy ezt igénytelenül teszi, ami alól a „halhatatlan” finálé sem kivétel.

Kétségtelen, hogy Stephenie Meyer regényeivel nem lehet csodát művelni, mert rosszak (és még finoman fogalmaztam), ahol az úgynevezett szerelemnek mindent alárendel – elsősorban persze a logikát. Mert Meyer korrekt mitológiát hozott létre – és most tekintsünk el a csillogó bőrtű vámpíroktól – amiben a mellékkarakterek jellemei, háttértörténetei rém érdekesek tudnak lenni, de ezekből, ahogy eddig is, most is keveset kapunk.

A kritika folytatását a CineStar-on olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)