Hirdetés

A WarCraft és StarCraft játékok egykori fejlesztői új stúdiót alapítottak

|

A céljuk egy megközelíthetőbb stratégiai játék felépítése, ami könnyen kezelhető, de legalább annyira mély, mint a nagy öregek.

Hirdetés

Két blizzardos veterán, Tim Campbell és Tim Morten megalapították a Frost Giant Studiost azzal a céllal, hogy feltámasszák az RTS műfajt. A két régi motoros neve ismerős lehet azoknak, akik végigülték a StarCaft és WarCraft játékok stáblistáit: mind Morton, mind Campbell megdolgozott az egykori titánok sikereiért.

Morten valós idejű stratégiai címekre specializálódott produkciós vezetőként dolgozott a Blizzard játékain, Campbell pedig a WarCraft III: The Frozen Throne fejlesztésében a kampányrendezői szerepet töltötte be. Mindketten látják, hogy a műfaj sem nézőszámban, sem játékosszámban nem hoz komoly adatokat, így leváltak a Blizzardról és most a Frost Giant lobogója alatt fognak egy újoncok számára befogadhatóbb játékélményt kínálni.

Hirdetés

A Frost Giant még nem jelentett be hivatalosan egy címet sem, de egy komoly befektetői csoport, a Bitkraft már 4,7 millió dollárt vágott a srácokhoz. Érdemes megemlíteni, hogy a Bitkraft egy kifejezetten komoly, e-sport címek támogatására létrejött befektetői platform, aminek egyébként a Riot Games is részese.

Mivel az RTS műfaj szinte teljesen kihalt (a StarCraft II tartalmi támogatása is okkal állt le), így bármit is csinál a Frost Giant, mi tárt karokkal fogjuk várni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)