Hirdetés

A Warcraft szellemi atyja visszatér a Blizzardhoz

|

A World of Warcraft sorsát felügyeli majd Chris Metzen, aki még 2016-ban hagyta ott a vállalatot.

Hirdetés

Visszatér a Blizzard Entertainmenthez Chris Metzen, az eredeti Warcraft-sorozat egyik szellemi atyja - közölte a vállalat. Ő állt az első, 1994-es stratégiai játék mögött íróként és a világ kiötlőjeként, neki köszönhetjük az embereket és az orkokat, később pedig a Forsaken és a Night Elves fajokat. Mellesleg az ő hangján szólalt meg több epizódon keresztül Thrall, az ork kampányok egyik főszereplője.

A szakember kreatív tanácsadóként vesz részt a World of Warcraft új epizódjai fejlesztésében, később pedig a "bővülő franchise" további projektjeiben lesz szerepe; nem részletezték, hogy ez mit jelent. A Blizzard fejesei mindenesetre boldogok, hogy "visszatér ahhoz a világhoz, amit annak idején segített megalkotni". 

Hirdetés

Metzen 2016-ban hagyta ott a céget; nem sokkal ezután mélyrepülésnek indult a World of Warcraft a rajongói visszajelzések szerint, a Battle for Azeroth és a Shadowlands kiegészítőket is sokan kritizálták történetük és a hősök sorsa miatt.

Arról nem is beszélve, hogy a Blizzard legénysége óriási zaklatási botrányba keveredett. Metzen azok között volt, aki hiába nem dolgozott már ott, bocsánatot kért, amiért részt vett a "zaklatást, közönyt és egyelőtlenséget megengedő vállalati kultúra kialakításában". Az tehát, hogy ezek után visszatér, gesztus is a nyilvánosságnak.

A World of Warcraft: Dragonflight első szezonja egyébként éppen most indult el, és első ránézésre hatalmas kiegészítőnek tűnik.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)