Hirdetés

A Warner betiltott egy Total War modot, de ez nem feltétlenül rossz hír

|

Az öltönyös ember vagy nagyon rosszul ébredt, vagy a főnökei terveznek valamit.

Hirdetés

Pár éve már fejlesztés alatt áll egy Total War: Attila mod, ami a teljes játékot átalakítaná egy Középföldén játszódó fantasy stratégiává. A Total War: Rise of Mordor csomag célja, hogy Tolkien műveinek térképét és frakcióit ráhúzza a Creative Assembly csodájára, és a projekt fejlesztése nagyon szépen halad.

Minden csodásan ment a maga útján, amíg el nem érkezett egy kellemetlen reggel, és be nem futott egy felszólítás a Warner Bros. ügyvédeitől.

Hirdetés

A fejlesztők kaptak egy DMCA felszólítást, ami szerencséjükre csak a címre vonatkozott. Ez azt jelenti, hogy a modnak nevet kell váltania, de a tartalmat nem szükséges átalakítaniuk.

Egyébként alapvetően nem lenne meglepő, hogy egy olyan név, mint a Rise of Mordor, felkeltette a Warner érdeklődését, de rengeteg hasonló A Gyűrűk Ura témájú mod érhető el a Total War játékokhoz, melyekkel (még) nem foglalkozott a cég. Ez a szituáció nyilván közösségi kombináláshoz vezetett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Előfordulhat, hogy egy hasonló helyzet van készülőben, mint a nagy GTA mod-botránynál: az ügyvédek elkezdenek keménykedni, mert a rajongói projektek ütköznek a stúdió egy még be nem jelentett játékával.

Nyilván ez utóbbira nincs semmilyen bizonyítékunk, de a közelmúlt eseményeit tekintve nem tűnik lehetetlennek, ráadásul nem kizárt, hogy a Warner videojátékokkal is meg akarja majd lovagolni az Amazon sorozata miatt beindult A Gyűrűk Ura hype-ot. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)