Hirdetés

A Warner Bros. Games vezetője reagált a Hogwarts Legacyt bojkottáló felhívásra

|

Egyesek nemet mondanak az új Harry Potter-játék megvásárlására a könyveket jegyző J. K. Rowling vélelmezett transzfóbiája miatt.

Hirdetés

A Harry Potter-regények írónője, J.K. Rowling személye körül évek óta áll a bál, miután egyesek transzfóbnak bélyegezték a női nemiséggel kapcsolatos nézetei miatt. Mint a hasonló kortárs botrányok, ez is a Twitteren kezdődött, amikor Rowling kedvelt egy bejegyzést, amely "női ruhába öltözött férfiakként" azonosította a transzneműeket, 2020-ban pedig az verte ki a biztosítékot a kritikusoknál, amikor az írónő felszólalt egy cikk ellen, melynek szerzője a "menstruáló emberek" kifejezést használta a "nők" helyett.

A különböző LMBTQ-szervezetek által sorban elítélt történtek miatt egy transznemű szerző egyenesen megölte az írónőt a saját regényében, nemrég pedig a Harry Potter-rajongók által szervezett kviddicsliga is átnevezte magát, hogy eltávolodjon a személyétől. A botrány időközben a Warner Bros. Games régen várt attrakcióját, a Hogwarts Legacyt is elérte, melynek készítői korábban sietve leszögezték, hogy Rowling nem folyik bele a munkálatokba, a fejlesztésért felelős Avalanche Software egyes tagjai pedig állítólag komolyan lobbiztak, hogy transznemű karakterek is kerüljenek a játékba.  

Hirdetés

Mindez azonban nem csitította a kedélyeket, és egyes online hangadók (köztük a Polygon magazin egyik szerzője) egyenesen a Hogwarts Legacy bojkottjára szólítottak fel azon az alapon, hogy a szellemi tulajdon birtokosaként J. K. Rowling is keres a játékon. Az Axios hírügynökség nemrég David Haddaddel, a kiadó WB Games fejesével készített interjút, ahol a bojkott témájára is rákérdeztek, a válasz alapján azonban a vállalat a továbbiakban még csak egy Expelliarmust sem tervez elmormolni a kritikusok leszerelésére.

"Továbbra is az általunk felépített játékra fogunk koncentrálni, és arra a nagyszerű munkára, amit az Avalanche Studios végzett. Azt szeretnénk, ha mindenki szeretné ezt a világot, ezeket a történeteket és karaktereket."

- mondta Haddad a Hogwarts Legacyról, amely az 1800-as évek Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolájában játszódik, és egy teljesen önálló történetet mesél majd el. A Gamescom alkalmából nemrég egy új trailert is kaptunk a játékhoz, valamint megtudhattuk, hogy lebegő varázspálcával érkezik a méregdrága gyűjtői kiadás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A többször is elhalasztott Hogwarts Legacy tervezett megjelenési dátuma most éppen 2023. február 10., és minden nagyobb platformon várja majd a varázslótanoncokat, a Nintendo Switchre érkező kiadás azonban valamivel később rajtol, egyelőre ismeretlen dátummal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)