Hirdetés

A Wii miatt kellett átnevezni egy fogászatot

|

Névcserére köteleztek a svédországi Wii Smile fogászati rendelőt a Nintendo ügyvédei.

Hirdetés

Beszéljünk bármilyen ország hatályos rendeleteiről, meglehetősen könnyű eltévedni a jogszabályok rengetegében, kifejezetten a szerzői jogokkal védett tartalmak, szellemi termékek vagy márkanevek jelentenek kiemelt veszélyforrást. Ha nem vagyunk elég körültekintőek és újonnan létrehozott vállalkozásunknak a Djihajjah Meklebukla nevet választjuk, simán beperelhetnek bennünket az iráni papucsgyártó vállalat ügyvédei, mondván elloptuk levédetett szlogenjüket.

Hasonló esetről szereztünk tudomást Svédországban, a Malmö városában található Wii Smile fogászati rendelőt névcserére kötelezte a Wii játékrendszereket gyártó Nintendo. A szigetországi vállalat ügyvédei megdolgoztak mesés fizetésükért és letámadták az orvosi kiszolgálóegység két tulajdonosát. A Nintendo állítása szerint nem csak otthoni konzolokra, hanem fogászatokra is ugyanúgy vonatkozik 2006-ban (egy esztendővel a Wii Smile megnyitása előtt) megszerzett védjegyük. Wii, Wii, Wii. Most vékonyabb lettem újabb félmillióval.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)