Hirdetés

A Witcher-rajongók új kedvence lehet a Life is Strange alkotóinak szerepjátéka

|

Szörnyek helyett szellemekre és más túlvilági entitásokra vadászunk majd a Banishers: Ghosts of New Edenben.

Hirdetés

Egy érdekes incidenst leszámítva rendben lezajlott az idei The Game Awards, ahol nemcsak az év legjobbjait díjazták, hanem egyúttal számos bejelentésre is sor került. Volt, amire jó előre számíthattunk, mert vagy kiszivárgott, vagy a kiadó szólt, hogy készüljünk, és volt, ami bizony meglepetésként ért. Utóbbi halmazba sorolható a Don't Nod (korábban Dontnod) csapatának vadonatúj akció-szerepjátéka a Banishers: Ghosts of New Eden is.

A 2023 végén PC-re, valamint jelenlegi generációs konzolokra, tehát PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re érkező alkotásra először 2019-ben utalt a Focus Entertainment (akkor még Focus Home Interactive) kiadó, 11 másik projekttel együtt. Azt gyanítottuk, hogy a Vampyr folytatásáról lehet szó, ám mint bebizonyosodott, tévedtünk.

Hirdetés

A Banished: Ghosts of New Eden 1695-ben játszódik, Észak-Amerikában és két szellemvadász, Antea Duarte és Red mac Raith történetét meséli el, akik arra esküdtek fel, hogy minden körülmények között megvédik az élőket a szellemek és lidércek jelentette fenyegetéstől. Igen ám, de a legutolsó közös küldetésük tragédiába torkollik, Antea halálos sebet kap, és maga is szellemmé válik. Innentől kezdve pedig a szerelmesek megpróbálnak valamiféle kiutat keresni ebből a mindkettejük számára fájdalmas helyzetből.

Okkal hasonlítottam a The Witcher szériához, mert a szelleműzők szerepe voltaképp megegyezik a vajákokéval; végigjárják New Eden közösségeit, és megoldják a kísértetektől és más természetfeletti lényektől rettegő emberek gondjait. A páros - melynek mindkét tagját irányíthatjuk - Red arzenálja és harci tudása mellett Antea spirituális hatalmát is felhasználhatja a túlvilági entitások legyőzősére. Mindezen túl pedig a Banishers: Ghosts of New Eden számtalanszor megköveteli majd tőlünk, hogy döntsünk élők és vándorló lelkek sorsáról is, ami szerepjátékról lévén szó, cseppet sem meglepő.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)