Hirdetés

A World of Warcraft 9.1.5-ös frissítése hatalmas változásokat hoz, új tartalmak jönnek Classicba is

|

A következő csomag rengeteg olyan újdonságot nyújt, melyeket a rajongók kértek.

Hirdetés

Már akkor rengeteg kritika érte a kiegészítő endgame rendszereit, amikor a World of Warcraft: Shadowlands béta fázisa elindult. A Blizzard hajlandó volt alakítani a terveiken egy bizonyos pontig, de utána nem eresztették el a gyeplőt.

Utólag nézve ez rossz döntés volt, és mostanra ezt ők is bevallották. Szerencsére ezúttal nem vártak a 9.3-ig a problémás dolgok kijavításával: a 9.1.5 rengeteg változtatást fog hozni.

Hirdetés

A World of Warcraft csapata most minden fronton támad: a Shadowlands mellett mind a Classic Era, mind a BC Classic szerverekre készülnek újdonságokkal.

Covenant változások

A Shadowlands legvitatottabb pontja a Covenant rendszer volt, melyben választanunk kellett egy túlvilági csoportot, majd szövetségesként élvezhettük döntésünk minden előnyét. A Covenant-választás befolyásolja, hogy milyen extra képességeket kapunk és hogy milyen kozmetikai apróságokhoz férhetünk hozzá.

A fejlesztők meg voltak győződve arról, hogy adott Covenantokhoz kötni a karaktereket egy jó ötlet, és annyira megnehezíteni az esetleges váltás folyamatát, amennyire csak lehet. A gond ezzel csak az, hogy a játék az elmúlt 15 évben megengedte, hogy a talentjeinket és minden mást szabadon váltogathassunk. A közösség megszokott egy dizájnfilozófiát, a Blizzard pedig egy újat akart rájuk erőltetni. A keményvonalas rajongók nem voltak boldogok.

A 9.1.5-ben ez változik. A kozmetikai apróságokat bármelyik karakterünkön használhatjuk majd, eltűnik a Conduit Energy rendszer, és a Covenantok között is szabad lesz a váltogatás (azután, hogy elértük a maximum Renown szintet az éppen aktuális szövetségesünknél).

Ha egy sokadik karakterrel egyébként csatlakozunk az adott szervezethez, akkor a jövőben átugorhatjuk majd a már korábban teljesített Covenant missziókat is.

Karakter testreszabhatóság

A Shadowlands egyik fontos aprósága volt a számtalan új kozmetikai opció bevezetése, amiket a World of Warcraft játszható fajaihoz kaptunk. Menő tetoválások, új hajstílusok, arcformák, bőrszínek és még sorolhatnánk.

A kiegészítő megjelenése után a Blizzard azt nyilatkozta, hogy a Shadowlands futamidejének maradékában ne számítsunk új opciókra, a közösség pedig egy emberként hördült fel.

Válaszul a 9.1.5-ben most egy rakat új Nightborne, Lightforged Draenei és Void Elf opciót kapunk, ráadásul a druidák is részesülnek új átalakulási formákban.

Legion Timewalking

A Legion kiegészítő dungeonjei visszatérnek egy újabb körre. A Legion Timewalking események során mindenkinek lehetősége lesz újra lemészárolni a korábbi kiegészítő ellenfeleit, ráadásul a Mythic+ opció is be lesz kapcsolva a Timewalking események ideje alatt.

Az első Legion Timewalking 2 hétig tart majd, későbbi alkalmakon a szokásos 1 hét lesz a jellemző.

Minden más

A fentieken felül még egy rakat kisebb-nagyobb változás érkezik, ezeket listába szedtük nektek:

  • Átugorható Maw bemutatkozó küldetés
  • Szóló vagy csapatos Island Expedition opciók
  • Talent- és képességváltoztatások
  • A Kul'Tiran, Mechagnome és Dark Iron fajok feloldása egyszerűbb lesz
  • Extra utazási pontok a Mawban
  • Távolsági Anima beváltás
  • Linkelhető Transmog összeállítások
  • Heirloom fejlesztések és Torghast szintezési lehetőség
  • PvP felszerelés változtatások
  • A dungeonökből eső Legendary receptek 100 százalékos valószínűséggel esnek majd
  • Battle For Azeroth raidekben és dungeonökben bekapcsolható lesz a legacy loot opció
  • Legion Mythic raid átalakítás a könnyebb szólózhatóságért

Mivel az X.X.5-ös frissítések javarészt apróbb változtatásokat tartalmaznak, így most is csak erre érdemes számítani, de azért a fenti lista egy súlyosabb tapasz érzetét kelti.

Aki új raideket és dungeonokat vár, annak ott lesz a TBC Classic hamarosan érkező második fázisa.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

World of Warcraft - Classic

A The Burning Crusade kiegészítő már lassan 2 hónapja éles a Classic szervereken, így a játékosok természetesen már minden dungeont és raidet kitakarítottak. Szerencsére nem kell sokat várnunk az új tartalmak érkezésére: szeptember 15. után a kalandozók harcba szállhatnak Kael'thas Sunstriderrel és Lady Vashj nagáival is. 

Akik vissza akarnának térni a régi Azeroth zónáiba, azoknak is lesz mit várniuk: a Blizzard bejelentette, hogy lesznek friss Vanilla szerverek, így ismét átélhetjük majd az együtt fejlődés izgalmait. Sajnos még nem kaptunk se megjelenési dátumot, se részletes ismertetőt, de a lényeg, hogy valamikor valamilyen formában újrakezdhetjük majd azerothi karrierünket.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a közelmúlt zaklatási ügyeit sem felejtette el a stúdió, és valószínűleg még több várost és NPC-t fognak átnevezni, hogy kitakarítsák az érintettekkel kapcsolatos utalásokat.

Rengeteg változtatás érkezik a Warcraft világába, és a fejlesztők láthatóan próbálják visszanyerni a közösségük szeretetét. Meglátjuk, hogy mennyire lesz ez sikeres.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)