Hirdetés

A World of Warcraft ma is olyan erős közösségi élmény, mint régen?

|

A korábbi elnök, Mike Morhaime szerint a WoW már sokat vesztett közösségi erejéből, de J. Allen Brack ezzel nem ért egyet.

Hirdetés

Múlt héten a Blizzard társalapítója és korábbi elnöke Mike Morhaime egy nyilatkozatában adott hangot véleményének, miszerint a World of Warcraft sokat veszített a közösségi élményéből a hozzáférhetőség előrelendítésével. Ahogy nyitottak a nagyobb játékostábor felé, és kisimították a tanulási görbét, elvették a csapatba szerveződés szükségét, így pedig pont az eredeti varázs sérült.

Hirdetés

Morhaime kijelentésének nagy visszhangja lett, ami még a Blizzard jelenlegi elnökét J. Allen Bracket is elérte. A választ ugyan nem Morhaime-nak célozta, hanem az Activision befektetőinek, de a nyilatkozata félreérthetetlen volt.

"A World of Warcraft egy olyan játék, aminek a közösségi élmény a meghatározó ereje, és ez ma is pont annyira igaz, mint megjelenésekor volt. Idővel hallgattunk a közösségünkre, és ennek köszönhetően fejlődött a játék azzá, amit ma a 'modern játékként' emlegetünk. Könnyebb lett barátokkal, csapattársakkal eredményeket elérni vagy akár egyedül játszani, mindezt egy közösségi térben."

Brack elmondása szerint a Blizzard egy közösségként tekint a Classic és a modern WoW-ra, és mindkettőt tervezik tartalommal támogatni még jó sokáig. A Classic egyébként kifejezetten jó eredményeket ért el keleten (valószínűleg Kínára gondolhatunk itt), de a nyugati országokban is pörögnek a számok a WoW körül, ezt pedig a mutatós Shadowlands előrendelési adatok is bizonyítják Brack szerint, aki hozzátette: a COVID-19 járványtól függetlenül a Blizzard még mindig az idei évre tervezi a következő WoW kiegészítő megjelenését.

Ti mit gondoltok? Régen minden jobb volt, vagy most is pontosan ugyanúgy megvan a WoW közösségi varázsa?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)