Hirdetés

A WoW játékosok virtuális tiltakozást szerveztek

|

Az eseményért felelős guild már egy alapítványnak is elkezdett gyűjteni. Mostanra már 5 000 dollárnál áll a kassza.

Hirdetés

A közelmúltbeli eseményeken nincs mit szépíteni: hatalmas botrány elé néz az Activision Blizzard, és ezt a közösségük sem nézi jó szemmel. A World of Warcraft játékosok elkezdték ellepni a Shadowlands fővárosának, Oribosnak egyik lépcsőjét, és ott, tömegesen fejezik ki ellenérzésüket a Blizzard zaklatásos ügye kapcsán.

Az ücsörgés mellett a résztvevők egy csoportja a Black Girls CODE nevű alapítványnak is adakozott, ami egy színes bőrű lányok oktatását segítő szervezet. Több számítástechnikával kapcsolatos kurzust tartanak, köztük játékdizájnt is.

Hirdetés

A tiltakozást eredetileg egy szerepjátékos guild, a Fence Macabre szervezte, de ahogy terjedt a dolog híre, úgy egyre több guild csatlakozott hozzájuk. Mostanra a legtöbb szerveren tömegek ücsörögnek az Idyllia fogadó lépcsőjén.

"Mi, mint a fogyasztók és a közösség tagjai, ellenezzük azt az etikátlan magatartást, amit az Activision Blizzard a dolgozói felé mutatott, és látványos, hosszantartó változást követelünk a cégük és a játékaik kezelésében. Mi a Blizzard rasszizmusának és zaklatásának áldozatai és túlélői mellett állunk."

Akik egyébként nem Oribosban ülnek, azok éppen leköpködik Alex Afrasiabi NPC-jét, aki Stormwind kapujában áll. A Blizzard egykori vezető személyisége volt az, akit a vádirat külön, konkrétan megemlített, és akit egyébként a Shadowlands indulása előtt a cég csendesen próbált kitessékelni a stúdióból.

Mindettől függetlenül Afrasiabinak jelenleg több NPC is viseli a nevét, és a hír írásának pillanatában még mindegyik megtalálható a világban.

Alapvetően egy ilyesfajta tüntetésnek nincs sok hatása, de az áldozatok számára igenis sokat jelenthet, ha látják, hogy mennyien állnak mellettük. Ha másért nem is, ezért már megéri.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)