Hirdetés

A Xbox Game Pass gyakorlatilag olcsóbb lesz hamarosan, megoszthatjuk az előfizetésünket

|

Az Xbox Game Pass Friends & Family lehetővé teszi a költségek megosztását családdal, barátokkal.

Hirdetés

Ahogy azt nemrég összegyűjtöttük nektek, az Xbox Game Pass a következő hónapok során olyan izgalmasnak ígérkező újdonságokkal bővül majd, mint a Grounded, A Plague Tale: Requiem, a Scorn vagy a Warhammer 40,000: Darktide, így bőven lesz mit gyűrniük az előfizetőknek.

Most pedig újabb remek hírrel szolgált a Microsoft, a vállalat ugyanis hivatalosan is megerősítette a korábban kiszivárgott új csomag, az Xbox Game Pass Friends & Family érkezését, amellyel megoszthatjuk az előfizetés a barátainkkal és a családtagjainkkal, ezzel is csökkentve a költségeket.

Az egyelőre még csak Kolumbiában és Írországban elérhető konstrukcióért havi 22 eurót kell kicsengetni, vagyis 9 euróval drágább a 13 euróért kínált Game Pass Ultimate-nél. Az utóbbi idehaza havi 4190 forint, így ezt arányosítva a 9 eurós ráfizetés nagyjából 3000 forintos drágulást jelenthet a magyarországi felhasználóknak.

Hirdetés

Ezért cserébe viszont akár 4 fiók is csatlakozhat az elsődleges előfizetőhöz, így 7200 forintos havidíjjal számolva 1440 forintra jön ki az egy főre jutó költség. A csoport tagjai teljes mértékben hozzáférnek az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatásaihoz (Game Pass, Xbox Live, EA, Play, Cloud Gaming), épp úgy, mint a 4190 forintos saját előfizetéssel. A szolgáltatáshoz fűzött tájékoztatóból ugyanakkor kiderül, hogy évente csak egyszer válthatunk csoportot, egy csoport pedig legfeljebb 8 új tagot fogadhat 12 hónapon belül.

A félreértések elkerülése végett a Microsoft már most közzétette, hogy milyen konverziós arányokkal számolhatnak a meglévő előfizetők, akik a családi/baráti konstrukcióra váltanak. Eszerint 30 napnyi Game Pass Ultimate 18 napnyi Friends & Family-tagsággal ér fel, míg a sima Game Pass, a PC-s Game Pass és az Xbox Live Gold esetében 12 nap, ugyanennyi EA Playért pedig 6 nap jár az új csomagból.

Cikkünk írásáig nem árulták el a redmondiak, hogy mikor esedékes a Friends & Family globális rajtja, de valószínűleg nem kell sokat várni rá.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)