Hirdetés

A YouTuberek lopnak a játékfejlesztőktől

|

Legalábbis a játékvilág egyik legvitatottabb fejlesztője, Phil Fish így gondolja. Vajon igaza van?

Hirdetés

Phil Fish neve onnan lehet ismerős, hogy ő készítette a FEZ nevű sikerjátékot. Ha onnan nem, akkor valószínűleg az egyik közösségi oldalon végigvert hisztije kapcsán hallottál róla. A FEZ 2 tavalyi törlése kapcsán egy elég komoly Twitter-harcba keveredett az Annoyed Gamer Marcus Beerjével, aminek a végén lényegében annyit mondott, hogy Beer jobban teszi, ha megöli magát. 

Szóval Fish meglehetősen nehezen kezeli a személye ellen intézett vélt vagy valós támadásokat. A következő botrány is ebből indult ki, ugyanis az egyébként zseniális FEZ fejlesztője azt találta mondani, hogy a YouTuberek meglopják a fejlesztőket.

A tweetje szerint a videók után járó reklámpénzből a videósoknak fizetniük kellene a fejlesztőknek és ez a funkció be kellene, hogy legyen építve a YouTube-ba, mert különben ez az egész igazából "kalózkodásnak" minősül.

Fish valószínűleg nem tud a korábbi Content ID-s botrányról, amivel a jogtulajdonosok pontosan ezt tehetik meg.

Fish egy későbbi üzenetben még tovább ment. "Ha abból keresel pénzt, hogy feltöltöd az én tartalmamat a csatornádra, akkor tartozol nekem. Ilyen egyszerű" - mondta Fish, majd a filmek példáját hozta fel, ami azért nem ugyanaz: "Ha veszel egy filmet, akkor jogod van streamelni, hogy az emberek ingyen megnézhessék? Nem, hiszen ez illegális". A Twitterről később törölte az egész beszélgetést, aminek a végére rengeteg felháborodott üzenet után pontot tett egy laza "Mindegy"-gyel, majd zárolta a fiókját. 

 

Számítottunk rá, hogy miután kiderül, hogy a PewDiePie négymillió dollárt rak zsebre évente a hirdetésekből, jönnek majd az emberek tartani a markukat. Fish megint csak a lehető legrosszabb módját választotta, hogy elmondja amit akar, de vajon van igazság a mondandójában? Kevesebben veszik meg azokat a játékokat, amiket akár egy videóban is végignézhetnek? Vagy éppen kedvet kapnak hozzá? Ezzel kapcsolatban még nem született egyetlen statisztika sem, úgyhogy hozzátok fordulunk. Ti mit gondoltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)