Hirdetés

A ZeniMax beperelte az Oculus Riftet!

|

A Bethesda és az id Software tulajdonosa, a ZeniMax Media végül tegnap beperelte az Oculus VR-t, lopás vádjával.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a ZeniMax és az Oculus VR között kirobbant a háború, de akkor még nem volt biztos, hogy bíróság elé kerül az ügy. A Bethesda tulajdonoscége viszont tegnap éjjel beperelte az Oculus VR-t.

A ZeniMax szerint az Oculus "jogtalanul elvette a ZeniMax szellemi termékét, majd azt a saját céljaira használta fel". Ez kódokat, vállalati titkokat és technika leírásokat jelent, amik kapcsolatban állnak a virtuális valóság technológiájával.

A vádiratban továbbá az is szerepel, hogy 2012. áprilisában Palmer Luckey (az Oculus alapítója) összebarátkozott John Carmackkel, amikor az Oculus még csak egy "primitív VR headset volt" rengeteg "fontos hiányzó részlettel", amit a cégnek csak Carmack segítségével sikerült továbbfejlesztenie. 

A ZeniMax szerint ez "egy hatalmas technológiai előnyt jelentett a virtuális valóság iparában" és a cég azt is elmondta, hogy a továbbfejlesztett prototípust egy titoktartási szerződés keretében mutatták meg Luckeynak. 

Robert Altman, a ZeniMax ügyvezetője és igazgatói tanácsának tagja elmondta, hogy a szellemi termékek az üzletük alapját képezik" és nem hagyhatják szó nélkül, ha valaki jogtalanul felhasználja őket a saját céljaikra.

Ez most a helyzet, sajnos bekövetkezett amitől féltünk. Az ügy bíróságra kerül és mindkét fél annyira ragaszkodik a saját a verziójához, hogy egy hosszú időre elhúzódó per is lehet belőle.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)