Hirdetés

A Zynga oktatójátékokkal segít a jövő tanulóinak

|

A közösségi játékokra szakosodott cég úgy döntött, jelentős adománnyal támogatják a jelenleg cseperedő generáció fejlődését. FarmVille-lel tanulhatnak a jövő mezőgazdászai?

Hirdetés

A Zynga.org bejelentette, hogy 1 millió amerikai dollárt adományoz a NewSchool Venture Fund oktatásban tevékenykedő játékfejlesztőinek.

Először is fontos különbséget tennünk a Zynga.com és a Zynga.org között. A .org végződés arról árulkodik, hogy a domaint tulajdonló cég non-profit, ami esetünkben annyit tesz, hogy nem a nagymamáink pénzét digitális kukoricára váltó Zyngáról van szó, hanem ugyanezen cég adományozó lelkületű ágáról.

Az eset nem egyedi: a Facebook játékmogul már korábban is tett hasonló lépéseket. Az "Oh, What Fun!" nevű programjukon keresztül például a FarmVille-t, CastleVille-t, Draw Somethinget, Bubble Safarit és FrontierVille-t játszók különleges dolgokat vehettek a játékban, melynek bevételét a Zynga adományként továbbította a rászorulóknak.

A jelenlegi adomány olyan játékok fejlesztéséhez lesz majd az üzemanyag, amelyek könnyíthetnek a XXI. század tanulóinak életén. A fejlesztők a Zynga San Franciscó-i főhadiszállására utazhatnak, hogy az összeszokott csapatba illeszkedve ott kódolják játékaikat.

Habár voltak már sikeresebb próbálkozások e téren (mint például a The Typing of the Dead, ahol lövöldözés helyett a gépírás tudományát kellett elsajátítani a zombik kivégzéséhez), azért ráfér a szférára a vérfrissítés. De ha már gépírás, akkor mindenkinek a figyelmébe ajánljuk Markus "Notch" Presson, a Minecraft fejlesztőjének legújabb őrületét, a Dropot, ami szinte ugyanaz, mint a The Typing of the Dead - csak zombik nélkül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)