Hirdetés

AAA kategóriás Marvel-játékon dolgozik az Uncharted széria rendezője

|

Amy Hennig új projektet talált magának egy nagyszabású, történetközpontú akció-kalandjáték képében.

Hirdetés

Látva, hogy végül mekkora sikert aratott a Star Wars Jedi: Fallen Order, minden bizonnyal bánja az Electronic Arts, amiért végül megvonta a bizalmat az Uncharted széria első három részének direktoraként a játékosok körében és a szakmában is megbecsülésnek örvendő Amy Hennigtől. Azt már sosem tudjuk meg, hogy méltó lett volna eddigi munkásságához a Project Ragtag néven futott alkotás, de szerencsére érkeznek még olyan játékok a jövőben, amelyek magukon viselik valamilyen formában a keze nyomát.

Egyrészt íróként részt vesz a Square Enix PS5-re és PC-re beharangozott Forspoken fejlesztésében, másrészt pedig hosszú ideje először ismét egy projekt élére állhatott. Ez utóbbi a Marvel Entertainment és a Skydance Media megállapodása keretében egy AAA kategóriás, a narratívát előtérbe helyező akció-kalandjáték lesz, amit az Amy Hennig és az Electronic Artstól leigazolt Julian Beak vezette vadonatúj stúdió, a Skydance New Media fejleszt.

Hirdetés

Egyelőre kevés konkrétumot tudni a szóban forgó játékról, az imént felsoroltakon túl csak annyit erősített meg a hírt világgá kürtölő közlemény, hogy ez egy teljesen új és eredeti történet lesz a Marvel univerzumán belül, tehát nem adaptál sem képregényt, sem filmet, sem sorozatot, sem animációs filmet vagy szériát.

Amy Hennig a Skydance New Media elnökeként úgy fogalmazott, hogy nem tud a Marvelnél jobb partnert elképzelni az első játékukhoz.

"A Marvel univerzum testesíti meg a ponyva kalandműfajra jellemző akciót, misztikumot és izgalmat, amit annyira imádok, tökéletes alapja egy interaktív élménynek. Óriási megtiszteltetés, hogy elmesélhetünk egy eredeti történetet, amelyben megtalálható mindaz az emberség, komplexitás és humor, amitől a Marvel karakterei időtállók, és ami lehetővé teszi, hogy a játékosaink megszemélyesítsék a hősöket, akiket szeretnek."

Jay Ong, a Marvel Games feje kifejtette, hogy mekkora öröm Amy Henniggel együtt dolgozni, aki mindig magasra tette a lécet a narratív kalandjátékoknak, továbbá a stúdió arra irányuló ambíciója és víziója, hogy innovatív módon szórakoztassanak a Marvel IP-t felhasználva, már az első találkozón világossá vált számukra. Alig várja, hogy több részletet is megoszthassanak a Marvel-rajongókkal, amikor itt lesz az ideje.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Úgy tűnik, az előttünk álló évek el fogják kényeztetni a Marvel hőseit és gonosztevőit kedvelő játékosokat, hiszen csak most jelent meg az egész jóra sikeredett Marvel's Guardians of the Galaxy, 2022 márciusában érkezik a Marvel's Midnight Suns, 2023-ban a Marvel's Spider-Man 2, később pedig a Marvel's Wolverine. És valószínűleg nem csak ezek a projektek állnak fejlesztés vagy előkészítés alatt, meg lennénk lepve, ha a többi konzolgyártó és kiadó sokáig tétlenül tűrné, hogy a Sony, a Square Enix, a Take-Two és a Skydance felosszák maguk között a Marvel tortáját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)