Hirdetés

Abbahagyta a videózást a YouTube királynője

|

Jenna Marbles, az egyik legnépszerűbb női videós több mint tíz év után fordít hátat a YouTube-nak, elmondása szerint saját korábbi videói miatt.

Hirdetés

Az utóbbi években sajnos nem egyszer láttuk, hogy egy-egy videósnak vagy streamernek a múltjából előkerült kínos ügyek miatt kellett kényszerpihenőre mennie, a YouTube egyik régóta hatalmas népszerűségnek örvendő személyisége, Jenna Marbles viszont saját elhatározásból döntött úgy, hogy határozatlan időre felhagy a tartalomgyártással.

Hirdetés

Jenna Nicole Mourey 2010. februárjában kezdett el Jenna Marbles néven videókat készíteni a YouTube-ra, néhány hónappal később pedig ugrásszerű növekedésnek indult a csatornája, miután "Hogyan hitesd el az emberekkel, hogy jól nézel ki" című humoros összeállításából igazi vírusvideó lett. Az azóta hetvenmillió megtekintést összegyűjtött videó egy sikeres youtuber karrier kiindulópontja lett, ami több mint húszmilliós feliratkozóbázist, számos tévés szereplést és persze rengeteg figyelmet hozott neki.

Június végén Mourey mégis arról töltött fel egy videót (amit több mint hárommillióan láttak, azóta viszont elrejtett a csatornájáról), hogy egy időre - talán örökre - felhagy a videózással. A távozásáról szóló monológjában Marbles említést tesz az amerikai kultúrát idén alaposan felforgató faji konfliktusokról és ennek kapcsán kiemelte néhány korábbi videóját, amit ő maga utólag problémásnak tart és nem büszke rájuk. Ezek között volt egy alkalom, amikor a szokásosnál sötétebb alapozóban (de nem blackface-t festve)  készített egy Nicki Minaj-paródiát, egy alkalommal szalmakalapban és álbajuszban parodizált ázsiaiakat egy rapvideóban, illetve több, a nemi sztereotípiákkal, főleg nőkkel kapcsolatos videójára is utalt. Ugyan látszólag a nézőközönség, vagy a szélesebb nyilvánosság részéről nem érték komolyan vehető támadások ezek miatt, a videós mégis megbocsáthatatlannak nevezte őket és ezekre hivatkozott a bejelentésben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)