Hirdetés

Kriptobányász programot és kamu tárgyakat tartalmaz egy steames játék

|

Az ártatlannak tűnő platformerrel vélhetően nem a szórakoztatás volt a célja a fejlesztőknek.

Hirdetés

Gyanús dolgokra bukkantak a játékosok az Abstractism című indie platformer kapcsán. A jelek szerint a fejlesztők kriptovaluta bányászatra használják a játékot, ha pedig ez nem lenne elég, az Abstractism a Steam piacterén cserélhető tárgyai kísértetiesen hasonlítanak a népszerűbb címek drága tárgyaihoz.

Hirdetés

A játék telepítésekor több vírusirtó is trójai behatolást jelez, a Team Fortress 2 fórumain pedig komolyabban is utánajártak a dolgoknak. Egy PoorAsianBoy nevű játékos említette, hogy egy ritka TF2-es rakétavetővel találkozott egy csere alkalmával, amely leírása és grafikája is egyezett az eredetivel, viszont nem a Team Fortressből, hanem az Abstractismból származott. Vélhetően az a cél, hogy a figyelmetlen játékosokat átverjék, és gyakorlatilag a semmiért kapjanak értéket.

Azóta a Steamen többen is jelezték, hogy a játék meglepően nagy CPU-aktivitással fut, és feltehetően kriptovaluta bányászatára használhatják. A YouTuber SidAlpha készített is egy részletes összefoglalót a játékkal és a kapcsolódó gyanús elemekkel kapcsolatban, azt alább láthatjátok:

A játék egyébként jópofának és szórakoztatónak tűnik, de inkább kerüljétek el, amíg nem tisztázódnak a dolgok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)