Hirdetés

Activision Blizzard - véget ért a szabadságharc

|

A hetek óta tartó huzavonának vége: az Activison Blizzard mostantól független vállalat. Mondjuk fizetett is ezért.

Hirdetés

Ott kezdődött a történet, hogy beütött a válság, és ez a Vivendinek fájt. Az Acitivision Blizzard anyacége annyira veszteséges volt, hogy végül fel akart venni egy tetemes kölcsönt a kiadó kontójára. Ez nyilván nem ízlett az Activision vezetőségének - köztük Bobby Koticknak - akik elővarázsoltak a mellényzsebükből pár milliárd dollárt, lekenyerezve a Vivendit. Csakhogy ez nem tetszett mindenkinek.

Sokan keresztbe tettek a szabadulási kísérletnek, de végre megérkezett a hír miszerint az utolsó akadály is elhárult, és az Activision Bizzard függetlenedett a Vivenditől. A kivásárlást a Bobby által vezérelt befektetői csoport, az ASAC II LP intézte, amely 2,34 milliárd dollárt szurkolt le 172 millió részvényért.

Ezzel a megoldással az ASAC II LP megszerezte a cég 24,7%-t. A Vivendinél már csak 12%  maradt a többi pedig független befektetők tulajdonában maradt. „Ezzel egy új fejezet nyílt az Activision Blizzard történetében” – mondja Bobby Kotick. Remélhetőleg így már nem kerül veszélybe a cég pénzügyi helyzete, és továbbra is olyan címekkel láthatnak el minket, mint a Call of Duty: Ghosts, vagy épp a Hearthstone, amihez béta kulcsot is nyerhettek nálunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)