Hirdetés

Továbbra is lesznek erős női szereplők a Call of Duty játékokban

|

A Sledgehammer Games elmondása szerint fontos, hogy a játékaikban a női katonák ugyanolyan fontos szerepeket kapjanak, mint a férfiak.

Hirdetés

A Call of Duty-sorozatot általában a modern hadi kütyükkel, az eszméletlen robbanásokkal és a bolondos sci-fi történetekkel azonosítjuk, de ennek ellenére a Call of Duty: Advanced Warfare fejlesztéséért felelős Sledghehammer Games komolyabb szempontokat is figyelembe vett a játék készítése során.

Az akciófilmeket nézve gyakran elfelejtjük, hogy a hadseregben nők is harcolnak, pedig legalább annyi tiszteletet érdemelnek meg az erőfeszítéseik, mint férfi társaik esetében. A Sledgehammer Games nagyon fontosnak tartotta, hogy ezt szem előtt tartsák, ezért is lehetett úgy, hogy az Advanced Warfare egyik főszereplője Ilona volt: "Igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy erős női szereplők is legyenek a játékainkban. A nők szerepe a világban egyre fontosabb, mi pedig hisszük, hogy a női játékosok és a női játékfejlesztők mellett megérdemlik a figyelmet azok a női katonák is, akik megvédenek minket."

A srácok azt is elmondák, hogy ez nem csak egyszeri alkalom volt, de az elkövetkező Call of Duty epizódokban ugyanúgy szeretnének majd foglalkozni a témával. Egyébként az Advanced Warfare-t követő Call of Duty: Black Ops 3 már egyel tovább ment, hiszen maguk a játékosok is játszhatnak női karakterrel a multiplayer módban.

Ti mit gondoltok? Kik a kedvenc női szereplőitek a játékokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)