Hirdetés

Activision - hajlandók kockázatot vállalni

|

A kiadó vezérigazgatója egy interjúban beszélt a kockázatokról, amiket a cég vállalt az utóbbi időben.

Hirdetés

Ahogy közeledünk a Call of Duty sorozat egy aktuális kiadásához, újra és újra előkerülnek a nagyvállalat üzleti modelljével szemben álló kritikák. Most sincs ez másképp, ezúttal a cég vezérigazgatója, Eric Hirshberg beszélt erről, és az Activision által vállalt komolyabb rizikóról.

Amikor felmerült, hogy esetleg a kiadó túlságosan is FPS játékokra támaszkodik, így válaszolt: "Az FPS játékok már néhány generáció óta stabilak a piacon, és nem hiszem, hogy a Call of Duty vagy a Destiny miatt veszít a műfajt a változatosságából, hiszen a kettő teljesen más. Az egyik egy mély science fiction eposz, míg a másik egy életre keltett akciófilm. A két játék alapvető dolgokban tér el egymástól, szóval szerintem bőven akad változatosság, legfeljebb nem tűnik fel első látásra."

A más műfajok felé terjeszkedést illetően Hirshberg a Skylanders példájára mutatott: "Ez a franchise másfél éve még nem létezett. Egy vadi új IP, új műfaj, egy olyan piacon ami egyre csak szűkült. Az emberek gyakran elmennek emellett mikor a változatosságról esik szó, hiszen nem tudok senkit aki ennél többet vállalt volna pusztán a megérzései alapján, mint mi tettük a Skylanders esetében." 

Ezek szerint akkor az Activision bebizonyította, hogy igenis képesek merész ötletekből sikert kovácsolni? Hirshberg úgy gondolja, hogy a kiadó már most is pontosan ezt teszi, és úgy érzi, hogy "hamis képet festenek" a vállalatról azok, akik szerint csak a Call of Duty biztonságára támaszkodik a cég.

Ti mit gondoltok? Tényleg túloznak a kritikusok, vagy igenis megvan bennük a vállalkozó szellem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)