Hirdetés

Nem megy a Call of Duty, a Destiny a megoldás

|

Elemzők szerint a Call of Duty franchise már nem a régi, az Activison jövőjét a Destiny határozhatja meg.

Hirdetés

A Cowen & Company elemzői szerint a Bungie közelgő sci-fi lövöldéje, a Destiny elérheti a tízmillió eladott példányszámot is. Vállvetve a Blizzard új játékával, a Hearthstone-nal a kiadó valószínűleg képes lesz pótolni a Call of Duty keresletének csökkenéséből adódó veszteségeit.

Az eladott CoD példányok mennyisége 26%-kal csökkent a múlt évi adatokhoz képest. A cég vezetői szerint a játék nem lett elég körültekintően átnézve a kiadás előtt, ez volt a fő oka az elkeserítő eredményeknek. Ez az év jó pár ellenfelet felvonultat majd a műfajban, az újgenerációs Titanfall, és a vállalat saját alkotása, a Destiny is ringbe száll.

„A Call of Duty most nagyon sebezhető, hiszen az új konzolgeneráció megjelenésével és az egyre nagyobb FPS-választéknak köszönhetően a vásárlók könnyedén válthatnak új címekre. Így mindössze 16 milliós összeladásra számítunk ebben az évben, ami eltörpül az előző év 25 milliós eladásához képest.” - nyilatkozta a C&C.

Az Activision pénzügyi eredményeit holnap fogják bejelenteni, és egyelőre úgy tűnik, az adatok az előzetes számításoknál lényegesen kisebbek lesznek. A Cowen & Company szerint az új konzolgeneráció játékai és az ingyenes mobiljátékok jelentik a megoldást a kiadó számára.

„Véleményünk szerint a Destiny a játékosok közösségének egyik legjobban várt játéka idén, így összesen legalább 10 millió eladott példányra számítunk, potenciális növekedéssel. Másrészről viszont a Blizzard ingyenes online kártyajátékától még ennél is többet várunk. A Hearthstone várható sikerének több oka is van: nincsenek nagy elvárások, a hatalmas sikerű Warcraft szérián alapszik, még az évben elérhető lesz telefonon és tableten is - kipróbáltuk és szerintünk nagyszerű és egyedi játékról van szó.”

Mit gondoltok a két játékról? Szerintetek is lesz akkora sikerük, amekkorára az Activision számít?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)