Hirdetés

Az Age of Empires széria fejlesztéséért felelős stúdió igazából nem fejleszt majd játékot

|

A kifejezetten a történelmi RTS sorozat miatt létrehozott stúdió dolga inkább az Age of Empires játékok felügyelete és a fejlesztők segítése lesz.

Hirdetés

A Microsoft még az E3 alatt jelentette be, hogy létrehozott egy új stúdiót, aminek kifejezett célja az Age of Empires játékok tető alá hozása lesz. Ez egyébként logikus döntésnek tűnt a részükről, hiszen amellett, hogy az első rész Definitive Editionjének portjain is folynak a munkálatok, azt is tudjuk, hogy fejlesztés alatt áll a második és harmadik rész felújítása is, illetve a Relic dolgozik negyedik részen is, ami 14 év után lehel új életet a franchise-ba.

Hirdetés

A jelek szerint a Microsoft teljesen meg van elégedve mind a Relic, mind a felújításokért felelős Forgotten Empires munkájával, ugyanis az új stúdiót az Age of Empires játékok felügyeletére hozták létre, tényleges fejlesztést nem végez majd. Az egyelőre névtelen stúdió élére a videojáték-producerként veteránnak számító Shannon Loftist rakták, aki egyébként korábban az Xbox Games Studiosnál is vezető beosztásban dolgozott. Az általa vezetett csapat feladata nem csak az AoE projektek felügyelete lesz, de segítséget is nyújtanak a fejlesztőknek.

Az Age of Empires II: Definitive Edition várhatóan november 17-én jelenik meg PC-re, ahol a Microsoft Store-on és Steamen is elérhető lesz, ráadásul a crossplayt is támogatja majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)