Hirdetés

Ahogy az Xboxé lesz az Activision Blizzard, nagyon olcsón játszhatunk majd a kiadó bármely játékával

|

Majdhogynem abban a pillanatban, ahogy mindenki rábólint az üzletre, korlátlanul, pár ezer forintért tolhatjuk a Call of Dutykat, Diablókat, és minden mást.

Hirdetés

A felvásárlások általában gördülékenyen mennek: egy cég jelzi, hogy bekebelezne egy másikat, a hatóságok gyorsan (kb. fél év alatt) megvizsgálják, felvet-e ez bármilyen problémát, és ha úgy találják, hogy nem jut a vásárló fél aránytalan piaci előnyhöz, jóváhagyják a tranzakciót. Az Xbox a Bethesdát is simán bekebelezte, de az Activision Blizzard nagyobb falat.

Elsősorban az okoz gondot, hogy a kiadóhoz tartozik a Call of Duty franchise, ami játékosok millióit szórakoztatja minden évben, de a felvásárlást követően az Xbox megtehetné, hogy a saját platformjaira korlátozza az új részek elérhetőségét, jelentős kárt okozva ezzel a PlayStationnek. Azt kell most bizonyítania a zöldeknek, hogy ezt nem lépik meg.

Hirdetés

A Microsoft blogján megjelent bejegyzésben Phil Spencer ismét igyekszik mindenkit (de elsősorban a hatóságokat) biztosítani arról, hogy nem céljuk a Call of Duty franchise kisajátítása. A terv az, hogy az Activision Blizzard játékai megvásárolhatóak lesznek PlayStation platformokra is, ahogy eddig, attól a perctől fogva, amikortól PC-re és Xboxra is, viszont a Game Pass előfizetői további költségek és a teljes ár kifizetése nélkül játszhatnak majd, akár az Xbox felhő alapú technológiáját használva. Spencer fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Minecraft ugyanúgy elérhető egy rakás platformra, és látják ennek előnyeit.

Ahogy elhárult az adás-vétel elől az utolsó akadály is, a Game Passbe bekerülhet majd az Activision Blizzard teljes kínálata, Diablóstól, Call of Duty-stól együtt. Említik a posztban az Overwatchot is, de az október 4-én megjelenő Overwatch 2 free-to-play lesz, az elsőt meg nyugdíjazzák hamarosan.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)