Hirdetés

Akár a videokártyánkat is kinyírhatja egy új Dark Souls III hack

|

Megoldást egyelőre csak a játék törlése, vagy egy mod telepítése nyújthat.

Hirdetés

A 2016-os Dark Souls III kapcsán legutóbb egy mókás modról számolhattunk be nektek, ami sportjátékot varázsolt a From Software izzasztó kalandjából, ezúttal viszont egy kevésbé vidám témával került a hírekbe a több mint 5 éves alkotás. Nemrég ugyanis felbukkant egy DSIII hack, ami a mentéseinktől a Windowson át akár még a PC-nk hardverében is kárt tehet.  

A hack képes átírni a játékosok adatait, amivel kizárhatók a saját mentéseikből, vagy módosítható az elért New Game+ szintjük is, több száz órányi haladást téve semmissé. Ami viszont ennél is súlyosabb, hogy a hack akár a számítógépünkhöz is utat nyithat, egy reddites beszámoló szerint a hackerek akár a Windows újratelepítését is kikényszeríthetik vele, fizetési információkat szerezhetnek, vagy extrém esetben túlpörgetéssel tehetik tönkre a videokártyánkat.

Hirdetés

A sérülékenységre egyelőre nincs semmiféle hivatalos gyógyír, de néhány kapaszkodó azért akad a játékosoknak. A legegyszerűbb módszer a Dark Souls III törlése a javítás megérkezéséig, alternatívaként pedig a Blue Sentinel mod telepítése ajánlott, ami képes kiszűrni a beérkező kártékony adatcsomagokat.

A haladásukat elvesztők pedig csak a backupokban bízhatnak, vagy esetleg elővehetik a Honest merchant modot, ami meggyorsítja a karakterépítést. A hack elszenvedőinek egyúttal mindenképp ajánlott az eset jelentése a támogatás felé, hátha így hamarabb veszik komolyan a problémát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)