Hirdetés

Alakulóban a digitális használt játékok piaca?

|

Az Apple több ötlettel is előállt azzal kapcsolatban, hogy hogyan adhatnánk kölcsön, vagy válhatnánk meg teljesen digitálisan vásárolt játékainktól.

Hirdetés

A használt játékok ügye továbbra is napjaink egyik legégetőbb játékipari kérdése. A gyártók, fejlesztők és a kiadók közvetlenül nem részesülnek az eladásokból származó bevételből, ugyanakkor a viszonteladók és a játékosok egyaránt jól járnak.

Néhányan úgy gondolják, a használt játék-piac okozza majd az ipar vesztét, míg mások szerint felborulna az egyensúly, ha a játékosok nem adhatnák el megunt játékaikat. A PlayStation 4 támogatni fogja a másodkézből származó lemezeket, a Microsoft lépésére viszont továbbra is várunk. Hosszabb elmélkedésünket a témáról itt olvashatjátok, térjünk rá valami aktuálisabbra, amit tavaly nyáron már a GameStop is megemlített, most viszont úgy tűnik, valósággá válik.

Megtörténtek ugyanis az első lépések affelé, hogy ne csak dobozos, de digitálisan vásárolt játékainktól is megválhassunk. Az erre vonatkozó szabadalmi kérelmet meglepő módon az Apple nyújtotta be, aki hasonló módszert szeretne alkalmazni a filmek és könyvek esetében is.

A kezdeményezés egyébként nem példa nélküli: a Steamen szabadon cserélgethetjük játékbeli tárgyainkat más játékosokkal, a Green Man Gaming rendszerében pedig beválthatjuk megunt PC-s játékainkat az oldalon felhasználható kreditekre. Érdemes viszont figyelembe venni, hogy most az Apple-től jött az ötlet, így elképzelhető, hogy valami igazán meglepőt fogunk kapni. Bár a mostani Apple-ben már többször csalódtunk... Ti mit gondoltok, lenne értelme a használt játékok piacának kiterjesztéséhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)