Hirdetés

Alan Wake 2 - Sam Lake szerint nem baj, hogy nem kezdték el hamarabb

|

Sam Lake egy mesterkurzuson mesélt Párizsban a Remedy munkájáról, ahol az is kiderült, valószínűleg egy jobb Alan Wake 2-t kaphatunk annak köszönhetően, hogy nem rögtön az első rész után kezdtek neki a folytatásnak.

Hirdetés

A 2012-es Alan Wake óta nem kaptunk nagy játékot a Remedytől, de mint kiderült, a finn stúdiónak talán jót is tett a viszonylagos csend, ami a munkájukat övezte az elmúlt években. Legalábbis erről mesélt Sam Lake, aki egy párizsi mesterkurzuson adott némi betekintést a kulisszák mögé.

"Megpróbáltuk megcsinálni az Alan Wake 2-t rögtön az első rész után, de ehhez természetesen szükség van egy megfelelő partnerre. Kell a megfelelő finanszírozás. És a megfelelő ötlet" - kezdte a Remedy alapítója. A kezdeti kísérletek viszont nem úgy alakultak, ahogy azt szerették volna, ráadásul mivel az Alan Wake a saját IP-jük (tehát nem adták el a Microsoftnak), különösen óvatosak voltak a folytatással kapcsolatban. A kísérletek azért nem voltak teljesen haszontalanok: "Prototípusokat csináltunk, demókat készítettünk és kísérleteztünk velük és végül ezekből született a Quantum Break ötlete, amit a Microsofttal valósítottunk meg, akikkel az Alan Wake kapcsán dolgoztunk együtt. De úgy tűnt, hogy az Alan Wake akkor nem működött, legalábbis nem úgy, ahogy szerettük volna" - fejtette ki Lake.

Bár a horrorsztori rajongói ennek nem feltétlenül örülnek, a Remedy írója szerint nem is nagy gond, hogy pár év eltelt az eredeti prototípusok óta: "Valahol végül is szerencsés volt, mert azóta sokat gondolkodtunk rajta, milyen lehetne egy Alan Wake folytatás. Útközben pedig sokkal jobb ötleteink támadtak, mint ahogy az Alan Wake-et befejezve elképzeltük a folytatást" - mondta.

Mit gondoltok, milyen újdonságot találtak ki a zseblámpás író kalandjainak folytatásához?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)