Hirdetés

Alan Wake hazatért, ismét megvásárolható az Xbox piacterén

|

Több évnyi huzavona után végre sikerült rendezni a dolgokat és a Remedy méltán népszerű akció-kalandja visszatérhetett a Xboxos Marketplace-re.

Hirdetés

Még 2017 májusában volt kénytelen eltávolítani a Remedy Entertainment az Alan Wake-et az Xbox Marketplace-ről. Az ok pofonegyszerű volt: lejárt a játékban használt háttérzenék licence. Ilyesmi mellesleg rendszeresen megesik a játékiparban, amikor licencszerződés keretében valaki más szellemi terméket használják fel a fejlesztés során. Úgy tűnik, hogy sikerült rendezniük az ügyet, mert az Alan Wake ismét felbukkan a konzol piacán, ha rákeresünk.

Hirdetés

Mostantól tehát újra bárki megveheti a játékot digitálisan. Igaz ugyan, hogy egy eredetileg Xbox 360-ra megjelent címről van szó, a visszafelé kompatibilitási támogatásnak köszönhetően semmi akadálya annak, hogy akár a lemez, akár a digitális verzió birtokában Xbox One-on is futtassuk.

Az Alan Wake egyébként valószínűleg többször is elő fog kerülni idén, mivel a Remedy új játéka, a Control, hamarosan egy ahhoz kapcsolódó DLC-vel bővül. A vonatkozó tartalomról egyelőre nem osztottak meg több részletet, de izgatottan várjuk az év közepére ígért megjelenést. Még az is lehet, hogy addig ismét végigjátsszuk az eltűnt felesége után kutató író kalandját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)