Hirdetés

Alaposan felpörgött a konzolos gaming-piac 2020-ban

|

A tavalyi év csaknem 20%-os növekedést hozott, de vajon ki kaszálta a legtöbbet?

Hirdetés

A karanténokkal tépázott 2020-as esztendőnek bizony nem csak vesztesei voltak, hiszen az otthonaikba kényszerült emberek kifejezetten sokat költöttek például mobilos appokra és PC-s gamingre is. Az Ampere Analysis legfrissebb felmérése pedig arról tanúskodik, hogy a konzolgyártók is remek évet zártak.

A londoni székhelyű elemzőcég szerint 2020-ban 53,9 milliárd dolláros forgalmat generált a konzolokhoz köthető piac, azaz ennyit költöttünk konzolos hardverre, játékokra és a különböző szolgáltatásokra. Az Ampere Analysis mindhárom kategóriánál gyarapodást mért, ami összességében 19%-os növekedést hozott az előző évi adatokhoz képest.

Hirdetés

A felmérés szerint a teljes forgalom nagy részét a Sony bonyolította, akik 2019-hez képest 17%-os ugrással 46%-os piaci részesedésre tettek szert. A játékokra költött összeg fele a PS-felhasználók kiadása, míg a Nintendo közönsége 31%-ban járult hozzá a kategória eredményeihez. Utóbbi kapcsán beszédes, hogy az emberek csak Nintendo-hardverre 7 milliárd dollárt áldoztak 2020-ban, ami persze nem nagy meglepetés a Switch 80 millióhoz közelítő eladásait látva.

A Microsoft Xbox platformjának ugyanakkor 23%-ot sikerült kihasítania a csaknem 54 milliárd dolláros konzolos piacból. A redmondiak számára jó hír, hogy az Ampere Analysis szerint 2021-ben nőni fog a szolgáltatások iránti igény, hiszen a Microsoft óriási összegeket költ a Game Passre és a Game Pass Ultimate-re.

A felmérés tanulsága tehát, hogy a Sony továbbra is magabiztos előnnyel rendelkezik, a Nintendónak stabil alapot jelent a lassan 4 éves Switch iránti lankadatlan kereslet, a Microsoft pedig a szolgáltatásaiban bízhat.

Platformok: Nintendo Switch PlayStation 4 PlayStation 5 PlayStation Vita Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)