Hirdetés

Alaposan megváltozik a Warzone fegyvereinek működése a közeljövőben

|

A fejlesztést végző Raven Software egy fontos változtatást élesít hamarosan a battle royale módban.

Hirdetés

Sok gond van mostanában a lövöldözős játékok mechanikáival. Elég ha csak a Battlefield 2042-re gondolunk, amiben a megjelenéskor olyanok voltak az SMG-k, mint egy mesterlövész, az AR-ok pedig tökéletesen haszontalanok voltak.

Hasonlóan a Battlefield példájához, a Call of Duty Warzone új felvonásában is vannak gondok a fegyverek működésével, a fejlesztők azonban jelentős változást ígérnek, ami minden bizonnyal sokkal könnyebbé teszi a puskák használatát.

Hirdetés

Az aim bloom (vagy gun bloom) mechanika lényege, hogy a fegyvereknek van egy természetes szórása, azaz hiába tartja a játékos tökéletesen egyenesen a célkeresztet, akkor is minimálisan célt téveszthetnek a lőszerek. Ennek a módszernek az alkalmazásával semmi baj nincs mindaddig, amíg egyensúlyban van a játékkal és nem érződik úgy, hogy szándékosan akar kitolni a rendszer a felhasználókkal. A Call of Duty Warzone-ban viszont éppen ez történik:

A videóban jól látható, hogy a vesztes játékos tökéletesen célzott, ellenfele azonban vállbavétel nélkül is könnyedén végzett vele. A közösség persze már múlt héten felemelte ezzel kapcsolatban a hangját, a Raven pedig ki is adott egy frissítést, amiben jelentősen csökkentették ezt a véletlenszerű faktort, a jövőben pedig azt tervezik, hogy teljesen kikerül majd a játékból.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Érdekes, hogy a Raven a fegyverek szórását csak a Warzone-ban változtatta meg, azok tehát ezentúl a Vanguard játékmódjaiban jelentősen másképp viselkednek majd, mint a battle royale epizódban, ami megint egy furcsa döntés, de talán ez a legjobb kimenetel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)