Hirdetés

Aliens: Colonial Marines - becsődölnek az alienek?

|

Az Aliens: Colonial Marines körül kialakult botrány most érte el a tetőpontját, az ügy legnagyobb vesztesei a Section 8 fejlesztői lehetnek.

Hirdetés

A napokban adtunk számot róla, hogy valaki beperelte az Aliens: Colonial Marines készítőit. Damion Perrine, az Edelson LLC ügyvédi iroda segítségével eljárást indíttatott a vásárlók félrevezetése címszó alatt, mivel a korábban bemutatott Aliens: Colonial Marines gameplay és a végleges verzió köszönőviszonyban sincsenek egymással. A botrány tovább gyűrűzik.

Az érintett felek válaszára nem kellett sokáig várnunk, a Gearbox és a SEGA reagáltak az őket ért vádakra. Utóbbi szóvivője egy nyilatkozatában bökte oda az alpereseknek, hogy „bár a SEGA nem nyilatkozhat a pontos részletekről folyamatban lévő peres eljárás esetében, de bíznak benne, hogy a vád megalapozatlan és minden eszközzel védeni fogják érdekeiket.” A Gearbox mindössze annyit reagált, hogy továbbra is támogatják a játékot és félelem nélkül osztják meg a bírósággal a Colonial Marines minden részletét ebben a "komolytalan" perben.

A SEGA reakciója nem meglepő, nyilván nem kívánnak milliós kártérítést fizetni, ellenben a múlt hónapban ők maguk ismerték el, hogy az Aliens: Colonial Marines reklámhadjárata „pontatlan” volt és megígérték, hogy a jövőbeli játékaik első felvételeit „demó verzió” címkével látják majd el.

Az ügy legnagyobb vesztese és egyben első áldozata a fejlesztésben segédkező TimeGate Studios lehet, amely a hét folyamán csődvédelmet kért. A Section 8 alkotói a pletykák szerint alaposan kivették a részüket a Gearbox lövöldéjének munkálataiból és könnyen ez jelentheti a vesztüket, ugyanis a Polygon információi szerint nagyjából 50 hitelezőnek tartoznak, hogy csak párat említsünk: Epic Games, Agora Games és a DJ2 Entertainment. A tartozás összege 10 milliótól egészen 50 millióig terjed, nem is beszélve arról a nevetséges tényről, hogy a TimeGate még a helyi pizzériának is lóg 34,80 dollárral. Tovább bonyolítja az ügyet, hogy a csapat a Section 8 kiadójával is perben áll, ez egészen 2009-ig nyúlik vissza. Akkor a TimeGate került ki győztesen, de a SouthPeak Interactive továbbvitte az ügyet és a legfrissebb döntés alapján a fejlesztőknek 7,35 millió dollár kártérítést kell fizetniük, ráadásul elvesztik a játék franchise jogait is (arról nincsenek információink, hogy mindez befolyásolja-e a csapat legutóbb bejelentett játékának, a Minimum című free-to-play shooternek sorsát). Könnyen megeshet tehát, hogy ha a Gearbox és a SEGA ellen dönt a bíróság a Colonial Marines ügyében, akkor végleg megpecsételődik a Section 8 készítőinek sorsa, ez lenne számukra az utolsó szög a koporsóban.

Hogy mi siklott félre az alienes FPS fejlesztése során és miért nem vagyunk megelégedve a végeredménnyel, azt elolvashatjátok Aliens: Colonial Marines tesztünkben.

.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)