Hirdetés

Alien: Isolation - mivel védhetjük meg magunkat?

|

Gary Napper, a vezető dizájner beszélt arról, hogyan próbálnak egy olyan rendszert kialakítani, ami a horrorélményt a legjobban szolgálja.

Hirdetés

Az előző Alien-játék, a Colonial Marines után érthető módon a Sega új fejlesztőt bízott meg a következő cím elkészítésével, a leginkább a Total War szériáról ismert brit Creative Assembly pedig igyekszik visszatérni a sorozat gyökereihez, az igazi horrorélményhez. Napper most egy interjúban megerősítette, hogy lesz a játékban crafting rendszer, de rögtön lehűtötte a kedélyeket, nem kell arra számítanunk, hogy így teszünk majd szert világverő fegyverekre.

"Képzeld el, hogy egy hatalmas űrállomáson ragadtál, és az ott talált dolgok segítségével próbálod megvédeni magad. Ez az irány, amit választottunk, és ezt próbáltuk megalkotni a legtöbb képességgel is" - magyarázza. Találhatunk majd fegyvereket, de ne számítsatok nagyon durva dolgokra, Napper így jellemezte a majdan fellehető készleteket: "kisebb lőfegyverek, és ehhez hasonlók, amikből kezdetleges eszközöket tudtok majd készíteni. Nem adunk nektek plazmafegyvereket, gránátvetőket, elektromos fegyvereket, vagy ehhez hasonlókat. A hihetőség határain belül kell maradnunk."

Ha pedig maradt volna olyan horrorkedvelő, akinek ettől nem indult be a nyáltermelése, van még jó hírünk: a Napper elárulta, a megszerzett cuccok sem segítenek majd rajtunk túl sokáig. "Találsz valami hasznosat, ami egyszer működik, de lehet, hogy legközelebb már kevésbé lesz hatékony. Lassan rájössz, hogy ez a dolog tanul, kiismer, alkalmazkodik a játékstílusodhoz."

Komoly ígéretek, mit gondoltok, mennyit tudnak majd belőle betartani?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)