Hirdetés

Aliens RPG konzolra is?

|

Az Obsidian fejlesztői két sikeres BioWare RPG folytatása után a roppant népszerű univerzumba tesznek kirándulást.

Hirdetés

Az egykori Black Isle Studios veteránjai korábban a Fallout 1-2, Planescape Torment, Baldur's Gate 2 (együttműködve a BioWare-rel) Icewind Dale 1-2, Lionheart (együttműködve a Reflexive Entertainment-tel) játékokon dolgoztak, mígnem az Interplay bezárta az egyetlen, gyakorlatilag eredményes belső fejlesztőstúdióját, majd nem sokkal később lehúzta a rolót. (Csak mostanában próbálnak újra visszatérni a köztudatba, s minden erőforrásukat a Fallout MMO munkálataira fordítják.)
Szerencsére ezek a tehetséges srácok nem szóródtak szét a szélrózsa minden irányába, hanem Obsidian néven elkészítették a Star Wars Knights of the Old Republic 2-t, a Neverwinter Nights 2-t, s annak kiegészítőjét is.
Még tavaly látott napvilágot az a hír, hogy a Sega megvásárolta az Aliens jogait, s két játék fejlesztésére kötött megállapodást. Az egyik egy FPS, mely a Gearbox műhelyében formálódik, a másik pedig egy szerepjáték, amelyen az Obsidian ügyködik.
A napokban került fel egy hírdetés a fejlesztőcsapat oldalára, melyben konzolos rpg fejlesztéséhez keresnek senior level designer feladatkör betöltésére tapasztalt munkatársat.
Elvileg három különböző, ám logikus következtetést lehet mindebből levonni. Az első verzió szerint az új Alien RPG PC mellett konzolra is készül (PS3, X360 valószínűsíthető, tekintve, hogy Unreal technológia ismerete is követelmény.), esetleg csak konzolon lát napvilágot, vagy egy teljesen új, még be nem jelentett alkotásról van szó.
Az mindenesetre tény, hogy a játék készül, ám platformot még nem jelentettek be, tekintve, hogy legkorábban 2009-ben jelenhet meg.

 

 


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)