Hirdetés

Aliens RPG: Törölték, vagy sem?

|

Nagy a bizonytalanság Alien ügyben. Három játékot kapunk, netán kettőt, esetleg egyet, vagy végül semmit?

Hirdetés

A Sega még 2006 végén kürtölte világgá, hogy sikerült megszereznie az Alien franchise "megjátékosításának" jogait. Azon nyomban bejelentette, hogy a Gearbox Software-t egy FPS, az Obsidian Entertainment-et pedig egy RPG fejlesztésével bízta meg. A tervek szerint az előbbi 2008-ban, a komplexebb mű pedig 2009-ben jelent volna meg.

aliens064.jpg


Egy ideig úgy nézett ki, minden a legnagyobb rendben, elkezdtek szivárogni az első infók, majd álló és mozgóképek (bár ebből nem sok volt) az Aliens: Colonial Marines címre keresztelt alkotásból, aztán beütött a ménkű. A Gearbox panaszkodott, hogy nem szerepel jól a Brothers in Arms: Hell's Higway (pedig szerintem a sorozat legjobb része), majd nemes egyszerűséggel bejelentették, hogy felfüggesztik a savas vérű idegenekkel telepakolt játék fejlesztését. Nem sokkal később már arról cikkezett a sajtó, hogy csak ideiglenes leállás volt, ég a munka a srácok keze alatt, viszont Left 4 Dead irányba módosulna a koncepció. Ennyit a taktikáról és a félelem és rettegés hangulatának megteremtéséről. Mielőtt azonban még kiderült volna, hogy valóban agyatlan darálássá silányítják az eredetileg taktikai shooternek szánt cuccost, érkezett a következő bejelentés - immáron a Sega részéről -, hogy a játék megjelenését hosszabb időre elhalasztják.

aliens-colonial-marines-8.jpg


Nem sokkal később kiderült, hogy a halasztás egy újabb Aliens vs. Predator feldolgozás miatt lép életbe, amit az első AvP-t is prezentáló, ám azóta csak gyengén középszerű műveket kibocsátó Rebellion kalapál össze - most kapaszkodjatok meg! - 2010 elejére. Tehát az előrehaladottabb állapotban lévő Colonial Marines csak ezután jelenhet meg, már ha egyszer megjelenik. Felmerül a kérdés, miért lett ennyire fontos az AvP? Jómagam már azon se lepődnék meg, ha egy még be nem jelentett mozifilm miatt lenne a nagy felhajtás.

alienvspredator.jpg


Mi van azonban hírünk tényleges tárgyával, az Aliens RPG-vel? Az Obisidian fórumain történt bejegyzések szerint egy third person akció-RPG formálódik/formálódott, amihez saját grafikus motort fejlesztettek. A cég vezetése szerint a munkálatok jól haladtak. Ehhez képest az AvP 3 bejelentését követően szinte azonnal felröppent a pletyka, hogy az Aliens RPG nem egyszerűen csúszik, hanem egyenesen kukába kerül, minek következtében létszámleépítésbe kezd az Obsidian. A Sega következetesen nem nyilatkozik az ügyben, ahogy a legújabb megkeresésre sem kívánt reagálni.



A legfrissebb eset ugyanis az Obsidian egyik, néhány napja elbocsátott munkatársa körül forog. David Kondor dizájner munkát keres, és az egyik tematikus portálon megtalálható szakmai életútja vázlatos kivonata. Ezek szerint a Nintendo, a Turbine, a Tilted Mill és az Iron Lore sorait is erősítő úriember a saját bevallása szerint TÖRÖLT Aliens RPG-n dolgozott. A Sega, mint fentebb említettem, nem kíván nyilatkozni.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)