Hirdetés

Aliens vs. Predator - Bővebben az alienről

|

A projekt vezetője beszélgetett el a Gamespot zsurnalisztájával a savas vérű idegenben rejlő lehetőségekről.

Hirdetés

2010 elején mutatkozik be az Alien vs. Predator, s ha sikeresnek bizonyul, akkor befejezheti a Gearbox is a maga témába vágó projektjét (Aliens: Colonial Marines), valamint újabb alienes és predátoros játékok is érkeznek.



A munkálatokért az a Rebellion felel, amelyik 1994-ben Atari Jaguar konzolra, majd 1999-ben PC-re és összedobott már egy-egy epizódot. Tim Jones elárulta, hogy a csapatból többen dolgoztak a '99-es részen, például ő maga is, minek következtében hatalmas élmény számára, hogy egy évtized után újra alienekkel foglalkozhat.



A minap megjelent videó kapcsán került szóba a földönkívüli parazita. A csapat arra jutott, hogy egy ilyen lényt csakis egyetlen dolog motiválhat, a túlélés, a szaporodás, a faj fenntartása. A korábbi játékokhoz hasonlóan az alien szinte bármilyen felületen képes megkapaszkodni, minek következtében pókokat megszégyenítő ügyességgel rohangál a falon. Jórészt szűk járatokban közlekedik, egyetlen ugrással hatalmas távolságot szel át, tökéletesen "lát" a sötétben, karmai átvágják az acélt, farka csapásával kábít és öl, életerejét pedig áldozatai agyának elfogyasztásával nyeri vissza. Tojásrakásra nem nyílik lehetőség (pedig a '94-es játékban ilyen is volt), ám lesz olyan pillanat, amikor egy arctámadó petézését kell felügyelnünk. Hősünk fogságból szabadul, bosszút áll, és persze hűségesen szolgálja a királynőt.
A srácok keményen dolgoznak azon, hogy az egyedi képességekkel és eszközökkel felvértezett fajokat kiegyensúlyozzák.



A játékos emberből kikelt alient alakít ugyan, de predalien, valamint más, korábban nem látott típusok is felbukkannak majd az Aliens vs. Predator kampánya során.
A játék eseményeire kb. 30 évvel az Alien 3-ban történtek után kerül sor, tehát a technológia valamivel fejlettebb. Bár a történet új és eredeti, a filmek, valamint a Dark Horse kiadásában megjelent képregények alkotta kánonon belül marad. Végezetül pedig még azt érdemes megemlíteni, hogy az idegenek és a tengerészgyalogosok szereplését leszámítva semmiféle kapcsolat nem lesz az Aliens vs. Predator illetve a miatt elhalasztott Aliens: Colonial Marines között.


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)