Hirdetés

Aliens vs. Predator - Na vajon hol tiltották be?

|

Valósággá vált, amire eddig is számítani lehetett: Ausztrália nem kér az új AvP-ből.

Hirdetés

Már a németországi betiltásnál is megelőlegeztük, hogy az Aliens vs. Predator a másik necces országban, Ausztráliában is le fogja verni a bírák alacsonyra helyezett lécét. Bejött.


Az ausztrál korhatár-besoroló szervezete megtagadta a Rebellion és a SEGA új AvP-jének értékelését, ami egyben azt is jelenti, hogy a játék nem kerülhet egyetlen egy ottani üzlet polcára sem.

A tisztelt testület még mindig ugyan abban a gyermekbetegségben szenved; egyszerűen képtelen felfogni, hogy felnőtteknek is lehet „videojátékokat" készíteni. Az ottani legmagasabb besorolás, amit egy játék kaphat, az a MA15+, ami alatt egy Aliens vs. Predator valóban csak bajosan férne át. Ha valami ennél durvább tartalommal bír, azt nem is értékelik. A SEGA Australia a döntés hatására már keresi a megoldást, és akár a fellebbezés sem kizárt. Nem úgy, mint a korábban elvetett cenzúra lehetősége.


Csak pár kérdés:

1. Ha filmekből, zenéből, könyvekből megjelenhet felnőtteknek szóló, akkor videojátékokból (ami üzletileg régen maga mögött hagyta a felsorolt szórakoztatóipari termékeket) miért nem?

2. Ha azzal a felfogással van a baj, hogy „a játék csak gyerekeknek való", akkor miért nem lehetne megalkotni mondjuk a „felnőtteknek szóló szórakoztató szoftver" kategóriáját, ahová a sorra betiltott programok mehetnének?

3. Mennyire védik meg ezzel valójában a kisebbeket, amikor három nap alatt a világ másik pontjáról gyorspostával, vagy tíz perc alatt valamilyen online letöltős áruházból (vagy akár illegálisan) be tudja szerezni?

Senkiháziak kezében van az ausztrál popszakma is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)