Hirdetés

Alig egy évvel a megjelenése után örökre eltűnik a föld színéről az Xbox exkluzív FPS-e

|

Hamarosan leállnak a CrossfireX szerverei, az egyjátékos kampánynak is búcsút inthetünk.

Hirdetés

Mostanában rájár a rúd a multiplayer fókuszú játékokra, mindegy, hogy mobilra, PC-re, konzolokra készültek. A héten gyors egymásutánban bejelentették a Rumbleverse, az Echo VR, a Crimesight, az Apex Legends Mobile és a Knockout City szervereinek leállítását, ami világosan jelzi, hogy a piac egyszerűen nem tud már többet eltartani az ilyen típusú alkotásokból.

Kevéssel ezelőtt feliratkozott a veszteséglistára a 2021 februárjában debütált CrossfireX is, amely a Dél-Koreában roppant népszerű Crossfire széria Xbox-exkluzív spin-offja. Unreal Engine 4-gyel készült többjátékos módjáért a Smilegate felelt, míg epizodikus kampányát a Remedy kalapálta össze a saját Nortlight motorját használva, bérmunkában. Olyan is lett.

Hirdetés

Hiába került be a Game Passba, a 38-as Metacritic-pontszámra alaposan rászolgáló alkotáson ez sem tudott segíteni, hamar elfordultak tőle a játékosok. A Smilegate egy ideig még próbálkozott javításokkal, frissítésekkel és új tartalmakkal, de mostanra belátta, hogy ez a küzdelem kilátástalan, a Remedy pedig már rég továbblépett olyan, sokkal ígéretesebb projektekre, mint az Alan Wake 2, a Control 2, valamint az első két Max Payne remake-je.

Mindebből az következik, hogy a CrossfireX szervereit május 18-án örökre lekapcsolják, és ez nemcsak a multiplayer számára hozza el a véget, hanem a kampány is elérhetetlenné válik. A fejlesztők sajnálják, hogy így alakult, hálásak azoknak, akik kitartottak, és remélik, hogy élvezni fogják a CrossfireX végnapjait is. A játék természetesen kikerül a Game Passből, és már megvenni sem lehet az Xbox Store-ban. Azok a játékosok, akik az elmúlt 14 napban akár egy forintot is költöttek a játékban, visszatérítésre jogosultak. Értelemszerűen azok járnak a legrosszabbul, akik kifizették a CrossfireX árát, hiszen május 18. után semmi sem marad a kezükben, még a kampányt sem tudják elindítani.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)