Hirdetés

Alig jönnek új játékok februárban, de lesz néhány érdekesség

|

Szokatlanul sivár hónap elé nézünk, hacsak nem jelentenek be még pár megjelenési dátumot az utolsó pillanatokban.

Hirdetés

Megszoktunk már, hogy az év első hónapjaiban hagynak minket regenerálódni a kiadók az őszi nagy költekezések után, és február végén, valamint márciusban jönnek az év első sikervárományosai, de mivel a koronavírus-járvány világszerte jelentősen hátráltatta a munkát, sokan eleve nem terveztek első negyedéves debütálással, akik meg igen, halasztani voltak kénytelenek. Ezért nem lesz sem Far Cry 6-unk, sem Riders Republicunk a következő hetekben, és szegényes kínálatra számítunk az év első felében, de legalábbis az első negyedében. 

Akad azért pár olyan játék, ami leginkább rétegeknek szól, viszont ha megnézitek a 2021-es megjelenések listáját, láthatjátok, hogy a májusban érkező Resident Evil Village-ig gyakorlatilag semmi nincs, aminél bátran lehetne milliós eladásokat jósolni; aztán persze érhet minket meglepetés, mint mindig, bármikor beeshet egy új Fall Guys vagy Among Us. Mindenesetre alább láthatjátok a februári újdonságok listáját, és ha a végéig ellapoztok, megnézhetitek, mi vár majd ránk márciusban.

Hirdetés

2021. februári videojáték megjelenések - 1-2. hét

Destruction AllStars - február 2. - PlayStation 5

Eredetileg a PlayStation 5 egyik első játéka lett volna a Destruction AllStars, azonban a Sony belátta, nem jó ötlet 30 ezer forintot kérni érte, és a Demon's Souls-szal, valamint a Spider-Man: Miles Moralesszel versenyeztetni, ezért elhalasztotta a megjelenést, hogy két hónapon át ingyen kínálja a PlayStation Plus előfizetőinek. Február másodikától minden tag részt vehet a 16 fős roncsderbiben, melyben minden karakter és jármű egyedi képességekkel, tulajdonságokkal rendelkezik, és a pusztítás mellett túlélés a cél. Vannak kétségeink afelől, hogy sikeres lesz-e, de ha már ingyen van, egy próbát megér.

Control: Ultimate Edition - február 2. - PlayStation 5, Xbox Series X|S

A 505 Games még mindig nem tudta igazán elfogadható indokkal alátámasztani, hogy miért nem lehet átvinni a mentéseket a Control alap változatából az Ultimate Editionbe, illetve miért kell azoknak, akik egyszer már kifizették a teljes csomag árát, még egyszer megvenni, hogy az új konzolokon is játszhassanak. Erre tett rá egy lapáttal az, hogy a PlayStation Plus előfizetőinek ingyen adják majd februárban, ami miatt sokan követelnek visszatérítést, mondván eleve azért vették meg az Ultimate Editiont, hogy majd PS5-ön nekiessenek, és PS4-re le sem töltötték.

Mindenesetre akinek nem keserítik meg a kiadó fura döntései az élményt, az 60 fps-sel játszhat 4K-ra felskálázott 1440p-s felbontás mellett, vagy ray tracing aktiválása esetén 30 fps-sel pörgetheti a játékot, és kiélvezheti a PS5 kontrollere által nyújtott lehetőségeket.

Skyforge - február 4. - Switch

A Skyforge egy free-to-play sci-fi MMORPG, amiben Aelion világát járva, 18 kaszt egyikének képviselőjeként védelmezhetjük bolygónkat idegen erők támadásától. PC-n erősen vegyesek az értékelései, de most megpróbálja bevenni a Switchet is; egy próbát megérhet, ha a Nintendo konzolján MMO-znátok.

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood - február 4. - PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

Számos World of Darkness játék készül épp, de míg ezek többsége a Vampire: The Masquerade-re épül, az Earthblood alapját a Werewolf: The Apocalypse táblás szerepjáték szolgáltatja. A főszereplő egy ökoterrorista vérfarkas, akit törzse kitagad, így egyedül veszi fel a harcot a környezetszennyző Pentex vállalattal. Az Egyesült Államok északnyugati régióit járva nézhetünk szembe a ránk váró feladatokkal farkasként, emberként, vagy vérfarkasként, ahogy épp a helyzet megkívánja.

Ys IX: Monstrum Nox - február 5. - PlayStation 4

Ha már januárban elmaradt a nagy japánjáték-roham, legalább februárra jut egy JRPG. A Nihon Falcom által készített Ys IX: Monstrum Nox a Lacrimosa of Dana játékmenetét viszi tovább, több, különböző képességekkel rendelkező karaktert irányítva kalandozhatunk és harcolhatunk.

Nioh és Nioh 2 Remastered - The Complete Edition - február 5. - PlayStation 5

A Nioh franchise negyedik születésnapján jelenik meg a két játék felújított változata PlayStation 5-re. A japán mondavilágból merítő, nagy kihívást kínáló soulslike akciójátékokat 4K mellett akár 120 fps-sel is élvezhetjük majd, villámgyorsan töltenek be az SSD-nek köszönhetően, és megkapunk hozzájuk minden kiegészítőt, amik új kihívásokat, nehézségi szinteket kínálnak. Mentéseinket, elért eredményeinket átvihetjük majd a PlayStation 4-es változatból, ráadásul a Nioh 2 tulajdonosai mind a lemezes, mind a digitális változatot ingyen frissíthetik - az első rész esetében nem esett szó ilyen ajánlatról.

Little Nightmares 2 - február 11. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Néhány éve egy különleges horrorjátékkal, a Little Nightmares-szel állt elő a Bandai Namco, és most ennek folytatását kapjuk meg először előző generációs konzolokra, majd később PS5-re és Xbox Series gépekre is. Ezúttal egy fiatal fiút, Monót irányítjuk, aki egy olyan világban ragad, melyet egy torony sugárzása torzított el. A szörnyűségekben tapasztalt, az első részben megismert Six szolgál segítőjeként, egyben őt kell megmentenie szörnyű végzete elől.

Super Mario 3D World + Bowser's Fury - február 12. - Switch

Februárban is folytatja korábbi játékai felújítását a Nintendo, ezúttal a Wii U-ra 2013-ban megjelent Super Mario 3D Worldöt kapjuk meg Switchre. Amellett, hogy az eredetinél valamivel szebb lesz, az új kiadásban online többjátékos mód, Amiibo támogatás, és egy teljesen új kampány, a Bowser's Fury is helyet kap, ami az alapjátékkal ellentétben egy nagy, nyitott területen játszódik. Ennek során Mariót az ifjabb Bowser segíti. Tovább csiszolgatják a játékmenetet, hogy a lehető legtöbbet kihozzák az egyébként kiváló értékeléseket kapó játékból.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)