Hirdetés

Alita: A harc angyala - ígéretes ötletek voltak egy játékhoz, de nem bíztak eléggé a sikerében

|

Az Alita: A harc angyala idén januárban végül megérkezett a mozikba, de kis szerencsével nem csak a nagyvásznon találkozhattunk volna vele.

Hirdetés

Az Activision egyik játéktervezőjének az előző konzolgeneráció hajnalán voltak elképzelései egy lehetséges Alita: A harc angyala videojátékról.

Hirdetés

Még 2005-ben, mikor James Cameron megszerezte az Alita filmes jogait, az Activision két szakembere, Casey Holtz tervező és Anthony Hon művész felvetette a kiadónál a videojátékos változat elkészítésének lehetőségét. Az ötlet és a rövid bemutató viszont nem győzte meg annyira a vezetőséget, hogy kockázatot merjenek vállalni a cím elkészítésével. Attól tartottak, hogy Európában és az Egyesült Államokban nem ismerik eléggé az emberek ezt a franchise-t. Az Anime és manga rajongók közössége nyugaton még nem feltétlenül volt akkora, mint manapság.

Ha zöld lámpát engedtek volna a projektnek, akkor a játék PlayStation 3-ra és (az akkoriban még csak Xbox 2-nek "csúfolt") Xbox 360-ra jelenhetett volna meg. Egyoldalas rövid tervezet is készült a prezentációhoz, ami Alita kifinomult mozgékonyságára építő, a környezet adta lehetőségeket is kihasználó akrobatikus harcrendszert, élő és lélegző, szabadon bejárható és lenyűgöző környezet, továbbá a karakterünk testmódosításokkal való fejlesztését ígérte. Sőt, kapaszkodjatok meg, 3D szemüveggel akár 3D-ben is élvezhettük volna Alita virtuális történetét.

Anthony Hon egyik korai látványterve a projektez, amivel a játék harcrendszerét demonstrálta:

Szerintetek mit lehetne játékként kihozni a jelenlegi generációs gépeken az Alitából?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)