Hirdetés

Alone In The Dark: Illumination - horror helyett a lövöldözés

|

Az Illumination kicsit más irányba viszi a sorozatot, mint amit eddig megszoktunk. Jó ez nekünk?

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy a nem rég elindult Steames előrendelés oldalán 2014 ősze van megadva megjelenési dátumnak, az Alone In The Dark: Illuminationről eddig egy trailer kivételével csupán néhány képet láttunk. Most kijött egy kedvcsináló, illetve a Polygon elbeszélgetett a fejlesztőkkel is arról, milyen játékot is várhatunk tőlük.

A fejlesztő Pure Fps-nek az Illumination lesz az első játéka, a vezérigazgató, Jason Brice korábban a nem túl sikeres Rekoil-on dolgozó Plastic Piranha feje volt. Brice úgy gondolja, hogy a Rekoil-ból rengeteg mindent tanult, ezeket a tapasztalatokat pedig jól tudják majd hasznosítani az Illumination készítésekor.

 

Egy másik munkatárs, Michael Allar arról beszélt, hogy az új Alone In The Dark nem a klasszikus túlélőhorror műfajában manapság megjelenő játékokkal (a The Forestet hozta egy példának) akar versenyezni, és nem is a fejtörők lesznek a középpontban, ahogy azt korábban megszokhattuk.

Ehelyett inkább egy akcióorientált játék lesz az Illumination, Allar szerint az Alan Wake-kel, a Resident Evil-szériával, és a Left 4 Dead játékokkal lehetne nagyjából párhuzamokat vonni. Lesznek itt karakterosztályok, amolyan Evolve-osan (hunter, withc, priest, engineer), akik egyébként a történet szerint kötődnek a korábbi játékok főhőseihez (azok leszármazottai).

Szintén a L4D játékokhoz hasonló, hogy nagyfokú újrajátszhatóságra törekednek a Pure-nál a három kampányra osztott tizenkét pálya esetén, amiket néha véletlenszerű események tesznek változatosabbá. Teljesen azért nem akarnak elkanyarodni a sorozat múltjától, a nyilatkozatok szerint a Lovecraft által ihletett szörnyikéket és általában a megszokott stílust mindenképp meg szeretnék tartani. 

Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez az irány nyitott szívekre talál a rajongók esetében, akciójátékok között pedig nehéz manapság kitűnni. Ennek ellenére még mindig úgy tűnik, hogy ezt a receptet tartják kifizetődőnek a szakmában piaci szempontból. Érdekes, hogy amikor a Resident Evil és a Silent Hill széria is próbál visszatalálni a gyökerekhez, az Alone In The Dark éppen végleg elveszíti saját múltját. Vajon jó irány ez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)