Hirdetés

Alternatív befejezést kap a Mass Effect 3?

|

Nyílt levélben szólította meg a Mass Effect 3 játékosait Dr. Ray Muzyka, a BioWare társalapítója, aki igyekszik rendet rakni a kialakult káoszban.

Hirdetés

2012. március 9. Egy dátum, melyet úgy ismerhetünk, mint a BioWare által megteremtett Mass Effect széria harmadik részének premiere. Egy dátum, amikor a játéktörténelem egyik legikonikusabb alakja, a legendás Shepard parancsnok visszavonhatatlanul elhelyezkedik a ranglistán és történetét milliók fújják dalolva. S egy dátum, amelyet a következő generáció talán csak úgy fog emlegetni: a Mass Effect-incidens.

A BioWare fórumai attól a pillanattól fogva izzani kezdtek, ahogy a legelső játékos megkaparintotta Mass Effect 3 példányát és falánkságától vezérelve villámtempóban kivégezte azt. A történettel és a játék lezárásával kapcsolatos topikba rövid idő alatt közel 7 ezer hozzászólás érkezett, a rajongók rohamát pedig Casey Hudson, a Mass Effect mindenható atyja próbálta állni több-kevesebb sikerrel. Casey a kezdetekben még azt nyilatkozta a sajtónak, hogy kitartanak a döntéseik mellett és méltó befejezést kapott a trilógia, így nincsenek azon az állásponton, hogy változtatniuk kellene a végjátékon.

Telt-múlt az idő és a tömeg elégedetlenkedése nem akart alább hagyni, sőt! Egyre többen és többen ragadtak billentyűzetet, hogy a BioWare fórumán, facebook oldalán és twitterén elmondják ízes véleményüket, valamint meggyőzék a stúdiót arról, hogy akkor járnának leginkább a rajongók kedvében, ha utólag készítenének és kiadnának egy alternatív befejezést. A rajongók reklamációi eljutottak olyan magasságokba is, amelyet már Dr. Ray Muzyka, a BioWare társalapítója sem hagyhatott figyelem és reakció nélkül, ezért az úriember egy nyílt levél formájában próbált reagálni a Mass Effect 3 felhasználótáborának felvetődött igényeire.

"Mérhetetlenül büszke vagyok a Mass Effect 3 csapatára, és úgy hiszem, hogy a Mass Effect 3 az eddig bemutatott legjobb munkánk. Éppen ezért fájó olyan visszajelzéseket kapni rajongóinktól, miszerint a játék befejezése nem felelt meg az elvárásaiknak. Első körben a játék magas kritikai értékeléseire hivatkoztunk, de a rajongóink iránti tiszteletből elfogadjuk az ő kritikáikat és visszajelzéseiket is."

Muzyka mindenfajta köntörfalazás és mellébeszélés nélkül elárulta, hogy Casey Hudson és a csapat jelen pillanatban is olyan Mass Effect 3 tartalmakon dolgoznak gőzerővel, amelyek megválaszolják a megválaszolatlan kérdéseket, de áprilisig várnunk kell az ügyet érintő további részletekre. A nyílt levél mondandója alapján a BioWare éppen azon fáradozik, hogy megtalálja a rajongók által követelt befejezés és a játék eredeti, művészi beállítottságú története közötti hangsúlyt. Ray továbbá hozzá tette, hogy az építő jellegű kritikát rendkívül sokra értékelik a csapaton belül, ám az ok nélküli, érvekkel nem alátámasztott szapulásra nem kíváncsiak.

A nyílt levélben megfogalmazott ígéret szerint tehát a BioWare a rájuk jellemző, tartalomtól dagadó DLC formájában kíván reagálni a rajongók felmerülő válaszaira és áprilisban már többet fogunk tudni.

Egyetlen dolgot azért érdemes lenne szem előtt tartaniuk a Mass Effect 3 rajongóinak: ha "erőszakkal" rábírják a stúdiót, hogy változtassa meg egy játék befejezését, akkor ezentúl minden olyan alkotás nem tetsző részéért reklamálnak az illetékeseknél, amelyek nem felelnek meg az elképzeléseiknek? Mi történik, ha a stúdiók átesnek a ló túloldalára és a Mass Effect 3 incidenséből kiindulva több befejezést készítenek játékaikhoz, melyeket kizárólag pénzért, DLC formájában vásárolhatunk meg? Rendkívül ingoványos talajra léptünk és nem biztos, hogy épségben át is érünk rajta...

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)