Hirdetés

Alternatív befejezést kap a Mass Effect 3?

|

Nyílt levélben szólította meg a Mass Effect 3 játékosait Dr. Ray Muzyka, a BioWare társalapítója, aki igyekszik rendet rakni a kialakult káoszban.

Hirdetés

2012. március 9. Egy dátum, melyet úgy ismerhetünk, mint a BioWare által megteremtett Mass Effect széria harmadik részének premiere. Egy dátum, amikor a játéktörténelem egyik legikonikusabb alakja, a legendás Shepard parancsnok visszavonhatatlanul elhelyezkedik a ranglistán és történetét milliók fújják dalolva. S egy dátum, amelyet a következő generáció talán csak úgy fog emlegetni: a Mass Effect-incidens.

A BioWare fórumai attól a pillanattól fogva izzani kezdtek, ahogy a legelső játékos megkaparintotta Mass Effect 3 példányát és falánkságától vezérelve villámtempóban kivégezte azt. A történettel és a játék lezárásával kapcsolatos topikba rövid idő alatt közel 7 ezer hozzászólás érkezett, a rajongók rohamát pedig Casey Hudson, a Mass Effect mindenható atyja próbálta állni több-kevesebb sikerrel. Casey a kezdetekben még azt nyilatkozta a sajtónak, hogy kitartanak a döntéseik mellett és méltó befejezést kapott a trilógia, így nincsenek azon az állásponton, hogy változtatniuk kellene a végjátékon.

Telt-múlt az idő és a tömeg elégedetlenkedése nem akart alább hagyni, sőt! Egyre többen és többen ragadtak billentyűzetet, hogy a BioWare fórumán, facebook oldalán és twitterén elmondják ízes véleményüket, valamint meggyőzék a stúdiót arról, hogy akkor járnának leginkább a rajongók kedvében, ha utólag készítenének és kiadnának egy alternatív befejezést. A rajongók reklamációi eljutottak olyan magasságokba is, amelyet már Dr. Ray Muzyka, a BioWare társalapítója sem hagyhatott figyelem és reakció nélkül, ezért az úriember egy nyílt levél formájában próbált reagálni a Mass Effect 3 felhasználótáborának felvetődött igényeire.

"Mérhetetlenül büszke vagyok a Mass Effect 3 csapatára, és úgy hiszem, hogy a Mass Effect 3 az eddig bemutatott legjobb munkánk. Éppen ezért fájó olyan visszajelzéseket kapni rajongóinktól, miszerint a játék befejezése nem felelt meg az elvárásaiknak. Első körben a játék magas kritikai értékeléseire hivatkoztunk, de a rajongóink iránti tiszteletből elfogadjuk az ő kritikáikat és visszajelzéseiket is."

Muzyka mindenfajta köntörfalazás és mellébeszélés nélkül elárulta, hogy Casey Hudson és a csapat jelen pillanatban is olyan Mass Effect 3 tartalmakon dolgoznak gőzerővel, amelyek megválaszolják a megválaszolatlan kérdéseket, de áprilisig várnunk kell az ügyet érintő további részletekre. A nyílt levél mondandója alapján a BioWare éppen azon fáradozik, hogy megtalálja a rajongók által követelt befejezés és a játék eredeti, művészi beállítottságú története közötti hangsúlyt. Ray továbbá hozzá tette, hogy az építő jellegű kritikát rendkívül sokra értékelik a csapaton belül, ám az ok nélküli, érvekkel nem alátámasztott szapulásra nem kíváncsiak.

A nyílt levélben megfogalmazott ígéret szerint tehát a BioWare a rájuk jellemző, tartalomtól dagadó DLC formájában kíván reagálni a rajongók felmerülő válaszaira és áprilisban már többet fogunk tudni.

Egyetlen dolgot azért érdemes lenne szem előtt tartaniuk a Mass Effect 3 rajongóinak: ha "erőszakkal" rábírják a stúdiót, hogy változtassa meg egy játék befejezését, akkor ezentúl minden olyan alkotás nem tetsző részéért reklamálnak az illetékeseknél, amelyek nem felelnek meg az elképzeléseiknek? Mi történik, ha a stúdiók átesnek a ló túloldalára és a Mass Effect 3 incidenséből kiindulva több befejezést készítenek játékaikhoz, melyeket kizárólag pénzért, DLC formájában vásárolhatunk meg? Rendkívül ingoványos talajra léptünk és nem biztos, hogy épségben át is érünk rajta...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)