Hirdetés

AMD-NVIDIA háború: specifikációk és árcsökkentés

|

Az AMD hivatalosan is leleplezte a legújabb videokártyáinak specifikációit, az NVIDIA pedig az árcsökkentés mellett döntött.

Hirdetés

Az AMD még szeptember végén megejtette a következő generációs grafikus lapkakészleteinek bejelentését, de a pontos részletekig megismeréséig egészen a mai napig kellett várnunk, a cég ugyanis ma tette közzé a hivatalos specifikációkat, és a gyártópartnerek is bemutatták a grafikus kártyáikat.

A PC World számolt be róla, hogy az AMD új, DirectX 11.2-t és OpenGL 4.3-at támogató következő generációs konzolokban is elérhető grafikus kártyáinak (amelyek egyúttal a nagyobb teljesítményt eredményező Mantle technológiával is rendelkeznek) specifikációi (az alábbi képen) immáron hivatalossá váltak és olyan gyártópartnerek alapmodelljeit találhatjuk majd a boltok polcain, mint az ASUS, a Club3D, az MSI, a PowerColor, a Sapphire és az XFX.

Eközben a rivális NVIDIA nem új eszközök bejelentésében, hanem a meglévők olcsóbbá tételében látta a visszavágás lehetőségét, ezért úgy döntött, hogy csökkenti a GeForce GTX 660 (199 dollárról 179), valamint két GTX 650 Ti Boost modell (mindkét esetében húsz dollár a csökkenés, így a 2 GB-os 149, az 1 GB-os 129 dollár lett) ajánlott fogyasztói árát is.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)